Rossi beszélt Dzsudzsákkal – újabb részletek

Kiderült, ki a válogatott csapatkapitánya.

Forrás:

A Nemzeti Sport készített interjút Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, a beszélgetés során központi elemnek bizonyult Dzsudzsák Balázs sorsa. Mint ismeretes, a kapitány azt ígérte pár hete, nem hívja be a válogatott keretbe a csapatkapitányt, ha nem talál magának csapatot és nem játszik. Nos, Rossi betartotta az ígéretét…
 
„Meghúzta azt, amit kevesen mertek volna: kihagyta Dzsudzsák Balázst.
Sajnálom, hogy nem hívhattam be, de nem volt más választásom. Akinek nincs klubja, nem lép pályára tétmeccsen, nem tud formába lendülni. Másként szólva: nincs azon a szinten, ami a nemzetközi meccseken elvárt. Tekintve, hogy Balázs sorsa máig nem dőlt el, könnyen meg tudtam hozni azt az amúgy szomorú döntést, hogy ezúttal nem számolok vele. Azt azonban leszögezném, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb magyar labdarúgójáról van szó, aki nem véletlenül viseli a válogatottban a csapatkapitányi karszalagot. Amit egy hónapja elmondtam, megismételhetem: nem sokan rendelkeznek olyan képességekkel, mint ő, technikailag és taktikailag még mindig a legjobbak közé sorolható.
 

null

null

Beszélt vele személyesen?
Természetesen. Megértette és elfogadta az érveimet. Én pedig biztosítottam arról, hogy az ajtó nyitva áll előtte. Ha lesz csapata, ha folyamatosan játszik és hozza azt a teljesítményt, ami elvárható tőle, akár már a következő kerethirdetésnél számításba vehetem. Ő még mindig a válogatott csapatkapitánya.”
 

Legfrissebb híreink