Roderick Duchatelet levelet írt az újpesti ultráknak

Elmondta, hogy mi a cél.

Forrás: Viola Fidelity/Facebook

A Viola Fidelity Facebook-posztját változtatás nélkül közöljük:

,,Az alábbiakban Roderick Duchatelet válasz levelét olvashatjátok teljes egészében. Kommentárt nem fűznénk hozzá, hamarosan jelentkezünk a további lépéseinkkel kapcsolatban.

Kedves Újpest Ultras!

Először is szeretném megköszönni a klub és a csapat nevében is, hogy nyílt levélben elküldték a gondolataikat, véleményüket, nagyra értékelem a kommunikációt.

Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent a csapatnak a szervezett szurkolás, és mit jelent az ultráknak a csapat, Újpest és a címer.

Többször ért az a vád, hogy nekem nem számít a klub, nem számít Újpest. Előre szeretném bocsátani, hogy nekem ez a klub FONTOS! Különben nem lennék itt már közel egy évtizede, és nem fektetnék az utánpótlásba és a csapatba milliókat. Az a célom, mint a klub tulajdonosa és mint civil ember, hogy az újpesti labdarúgást ismét jegyezzék a magyar és az európai futballban.

Tiszteletben tartom, hogy nem szeretnének részt venni az UTE és az Újpest FC között zajló vitában, nem is ez a szurkoló „feladata”. De azt is be kell látniuk, hogy az Újpest FC viszont nem hátrálhat meg, mert ebben a vitában nem a csak címeren megy a harc, az újpesti labdarúgás jövője van veszélyben.

Amiért létrehoztam 2015-ben az Újpest FC utánpótlását egyik fő oka a már említettek mellett (semmilyen rálátásom nem volt a képzésre, nem tudtam, hogy az a rengeteg pénz, amit tettem a csapatokba pontosan mire fordították), hogy az UTE U17-es utánpótláscsapata kiesett az élmezőnyből, és magával rántotta az U16 és U19-es korosztályt is. Így léptem. A megalapítás után előállt az a szituáció, ami az UVSE esetében, az utánpótlásunk nem használhatta az „ÚJPEST” nevet és a címert. Vagyis a felnőtt csapat és az azt „kiszolgáló” utánpótlás nem tartozhat egy egységbe, ilyen sehol nincs a világon a sportban.

A mi utánpótlás csapatainkban rengeteg újpesti érzelmű gyermek futballozik, sokan csak hobbi szinten, de sokan azért, hogy majd a Megyeri úton léphessenek pályára. Ehhez biztosítani kell a szakmailag kvalifikált edzőket, pro-, elit-, illetve A licence-szel, illetve a fejlődési lehetőséget, és a jövőképet is, amihez az Újpest egység hozzátartozik.

Már többször mondtam, hogy a címer megváltoztatása nem volt szerencsés lépés, de meg kellett tennem a fent említett okok miatt, az egység miatt. Tavasszal a szurkolók iránti tiszteletből került fel a mezre a tradicionális címer, és ebből az okból is került át a szív fölé. A dupla címer jelenti azt az állapotot, amibe az Újpest FC-t az elmúlt évek alatt belekényszerítették. A tradicionális címer visszaállítása esetén nincs biztosítékunk, hogy az UTE jelenlegi vezetősége nem tiltja meg pár hónap múlva annak használatát, hiszen 0,25%-al tulajdonostársként joga van hozzá, újra lerombolhatja a felépített egységet.

Ki szeretném emelni, nem az UTE a probléma, minden tiszteletem a 135 éves egyesületé, a jelenlegi vezetés az, aki nem hajlandó konstruktívan együttműködni, aki nem épít, hanem rombol, akinek a célja nem az egység, hanem annak megosztása és az uralkodás. Ezeknek az embereknek NEM LEHET KÖZE a klubhoz. Többször kértem Őze István urat arra, hogy adja el a tulajdoni hányadát, még ahhoz sem ragaszkodtam, hogy nekem. Több megoldást is felvázoltunk, amelyre semmiféle építő reakció nem érkezett. Többször próbáltunk meg vele személyesen tárgyalni, sikertelenül. Amíg a klub tulajdonostársai között nincs egyetértés, kommunikáció, addig az újpesti futball egyhelyben fog toporogni, és lemarad a megérdemelt kupákról, elismerésekről, győzelmekről.

Nem kérhetem a szurkolókat, hogy adják fel az elveiket, és azt sem, hogy bármely oldal mellett döntsenek. Csak annyit mondhatok, továbbra is várjuk vissza a őket a lelátókra, mert szükség van rájuk.

A cél továbbra is az újpesti egység. A szurkolókért, a klubért és az újpesti labdarúgásért.   

Roderick Duchatelet"

 

ViolaFidelity

Levél Roderick Duchateletnek, Az Újpest FC tulajdonosának! Duchatel... et úr! Mint azt biztosan tudja személyesen akartunk önnel találkozni az ankét előtt, de sajnos elfoglaltságai miatt ez nem tudott létrejönni. Ezért levélben fordulunk önhöz, mint az egyetlen személyhez, aki képes visszaállítani imádott labdarúgó csapatunk tradicionális címerét.

Legfrissebb híreink