Ritka betegséggel küzdő gyerekeken segíthet Kalmár és Gulácsi meze

Bíznak a csodában.

Forrás: Réti Zsolt

Az nb1.hu-nak küldött közlemény:

A WonderFlora & CMT Alapítvány első figyelemfelhívó és jótékonysági aukcióját láthatjátok.

„Mi hiszünk a csodákban, és abban, hogy adni és segíteni nem csak mi szeretünk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy egy támogató közösség nagy dolgokra képes.”
Zakiján-Farkas Flóra és Etessy Anett Ágnes Charcot-Marie-Tooth 2C betegséggel élő gyermekek. Mindketten napi rendszerességgel rengeteg fejlesztésen vesznek részt, ezek közül az igen költséges robotika nagy szerepet kap az életükben. Az aukcióból befolyó összeget az ő fejlesztésükre fordítjuk.   

A csoda folytatódik: az Alapítvány részére érkezett két mez felajánlás Sebők Krisztián közreműködésével, amelyeket szeretnénk licitre bocsátani az alábbiak szerint:

JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS:


Flóra részére Gulácsi Péter válogatott labdarúgó által dedikált RB Leipzig-mez, amelyben Freiburg ellen játszott november 7-én. 
Anett részére Kalmár Zsolt labdarúgó meze, amelyet az FC DAC Dunaszerdahely DAC 1904 egyesület részéről a csapat összes játékosa aláírt.
KÉRJÜK KÜLÖN LICITÁLJATOK FLÓRA ÉS ANETT FELTÖLTÖTT FOTÓJA ALATT!
A mezek kikiáltási árai: 100.000.-Ft
Csak az eredeti posztban szereplő FOTÓK ALATTI licit érvényes.
Az árverés kezdete: 2020. december 12. 16.00 óra.
Az árverés vége: 2020. december 31. 24.00 óra.
Az árverés szervezője: WonderFlora & CMT 
Alapítvány, a szabályzatban: „Szervező”.
Szervező elérhetősége: wonderflora2020@gmail.com
A szabályzat az oldalunk Névjegyében található.
A licitálásokat és a megosztásokat előre is köszönjük!

Amennyiben segítő angyalként további adománnyal támogatnád a WonderFlora & CMT Alapítvány munkáját, az alábbi számlaszámon tudod megtenni. Hálásan köszönjük.
Bank: OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11742300-21449149
IBAN: HU40 1174 2300 2144 9149 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB
Adószám: 19288631
Tárgy: Adomány (kérjük tüntesse fel)

Mi is a CMT?

Egy ritka, perifériás idegrendszert érintő betegség, amely 100 000 emberből mindössze 40-et érint. Az érző és mozgató idegrostok megbetegedése, amely miatt a mozgásfunkciók lassan elvesztik aktivitásukat. A betegség következtében a lábszár izomzata elgyengül, a beteg járása pedig bizonytalanná válik, vagy járásképtelenséget von maga után. Bár általában a betegek kis százaléka kerül kerekesszékbe, a tünetek a CMT különböző típusainál nagyon eltérőek. Ezt bizonyítja Flóra esete is, akinél már nagyon korán jelentkeztek a tünetek. A betegség végleges megszüntetésére, gyógyításra jelenleg még nincs terápia, de az izomerő növelése, a folyamat lassítása gyógytornával és különböző terápiákkal lehetséges. A robotikus terápiával, ahová mindkét lány jár minden eddiginél jobb eredmények érhetők el. 

Szeretnénk röviden bemutatni nektek Flórát és Anettet:

Flóra 7 éves, életvidám, a világra nyitott, örökmozgó kislány, aki mosolyával egy pillanat alatt bárkit levesz a lábáról. Kitartásával és küzdeni akarásával pedig nemcsak sorstársainak mutat példát és ad erőt, hanem mindenkinek. Flóra kerekesszékkel önállóan szépen mozog. Betegsége diagnosztizálása óta rengeteg fejlesztésen vesz részt, amik nagy segítséget jelentenek számára, szépen erősödik a lába.

Anett szintén egy mosolygós, életvidám, tervekkel teli lány. A 13 éves kamasznál egészen 7 éves koráig nem jelentkeztek a betegség tünetei. Amikor elkezdte az általános iskolát, a szülei egyre több olyan üzenetet kaptak a tanítójától, miszerint gyermekük folyamatosan elesik, saját lábában elbukik. Ezt követően Anett is számos vizsgálaton esett át, mígnem idén ő is megkapta a diagnózisát, miszerint CMT 2C-s. A nagylány ma már csak segédeszközökkel tud járni, de minden egyes nap bebizonyítja szüleinek és most már a “nagyközönségnek” is, hogy mekkora küzdő. Anett mottója: “SOHA NEM  ADOM FEL". 

Bízunk Flóra és Anett kitartásában, fejlődésében és abban, hogy a nemzetközi kutatások mielőbb meghozzák a végleges gyógyulást! Nekik és családjaiknak sok erőt és hitet kívánunk!
 

Legfrissebb híreink