Rebrov vs. Carrillo: eldőlt-e a bajnoki cím? - reakciók

Az nb1.hu és a Nemzeti Sport is duplázott.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Hatalmas lépést tett a Ferencváros az újabb bajnoki címe megszerzése felé, mivel a Groupama Arénában győzte le a MOL Fehérvár FC-t 1-0-ra. Ezzel bebizonyosodott, hogy Kovácsik Ádám, a Vidi kapusa ért a focihoz és jövőbe látó képességekkel is rendelkezik, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy egy gól dönt majd.

A rangadó utáni sajtótájékoztatóra Joan Carrillo, a fehérváriak mestere érkezett elsőként.

„Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottam. Kemény meccs volt, jó csapat ellen. Érdekes, hogy a második félidőben szerezte meg a Fradi a győztes gólt, viszont az elsőben volt több helyzete. Szervezettek voltunk védekezésben, egy hiba gólt eredményezett. Előre való játékunkban több kell, fontos párharcokat vesztettünk, sok technikai hibát is vétettünk, emiatt voltunk tompábbak a támadásokban. Támadók érkeztek a csapatomba a hajrában, mert nyerni akartunk. Viszont hátrányban és a cserék után sem javult sokat a támadójátékunk. 

Az nb1.hu külön megkérdezte a Vidi trénerétől, vélt-e sebességbeli különbséget felfedezni a két csapat között, hiszen szerintünk ez döntő tényező volt a mérkőzésen a hazaiak javára.

„A játék fizikai elemeiben jelenleg jobb a Ferencváros. Látom én is ezt a kispadról. Más jellegű, stílusú csapatot szeretnénk kialakítani, mint a Fradi. Játszani szeretnénk a futballt, de amikor annyi hibával játszunk, mint ma, akkor ez nem sikerülhet.

A Nemzeti Sport megkérdezte a Vidi szakvezetőjétől, eldőlt-e a bajnoki cím sorsa:

„A csapat regenerációja, sérültek felépülése jár a fejemben. Szerdán az Újpesttel játszunk a kupában, utána újabb bajnoki jön. A Fradi megnyerheti a két elmaradt meccsét, akkor nagyobb lesz a különbség, de végig harcolni kívánunk a bajnoki aranyéremért.”

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője boldogabban érkezett a sajtótájékoztatóra és egyből a lényegre tért:

„Három nagyon fontos pontot szereztünk.”

Ennyi volt az ukrán szakember értékelése önmagától, mi tagadás, mindent elmondott.

A Nemzeti Sport kérdésére válaszolva viszont tovább folytatja:

„Ezt vártam a csapattól. Ha elveszítjük a labdát, azonnal vissza kell szerezni. Nem hagytuk játszani a Fehérvárt, annak ellenére, hogy csak egy góllal nyertünk.”

Gyorsabb volt a Fradi a Vidinél, de az Újpest is téma volt - HELYSZÍNI RIPORT - NB1.hu

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu FOLYAMATOSAN FRISSÜL! FTC-MOL Fehérvár FC 1-0 „Majdnem 16 ezren lesznek!" Ezzel a mondattal indított az ulloi129.hu főszerkesztője a sajtóhelyen, kijelentése után le is vontam a következtetést, kizárt dolog, hogy a Derbin előfordulhatna, hogy nincs telt ház. Mert eléggé fontos kérdés lett az elmúlt időszakban, hogy melyik párosítás vonzza a legtöbb nézőt, azaz, jelenti a legnagyobb rangadót Magyarországon.

Carrillo után Rebrobvnál is rákérdeztünk a sebességbeli különbségre:

„Azt mondtam a meccs után a játékosoknak, hogy élvezettel játszottak. Ez nekik és a szurkolóknak is élvezetes, utóbbiak ilyen játékot is várnak el tőlünk az intenzitás szempontjából. Azért dolgozunk, hogy ez mindig így legyen.”

A Nemzeti Sport is ismételt, az ukrán tréner is megkapta az „eldőlt-e a bajnoki cím sorsa?” kérdést.

„Tudja a válaszomat. Fontos a három pont, megérdemlik a fiúk, hogy ma ünnepelhessenek. Utána viszont készülnünk kell a Mezőkövesd elleni mérkőzésre, mert mit ér a mai győzelem, ha a következő fordulóban veszítünk?”

Legfrissebb híreink