Puskás Ferenc volt csapatába igazolt Nagy Dominik, majd nyilatkozott

Kikérte néhány magyar játékos véleményét is.

Forrás: Panathinaikosz

Reggel jeleztük, hogy görög sajtójelentések szerint Athénba érkezett Nagy Dominik. A Legia Warszava játékosa szeptember 28-án játszott utoljára tétmeccset, ennek ellenére a Panathinaikosz vezetői úgy döntöttek, szerződtetik. Mint írtuk, azt sokallták a görög klub vezetői, hogy a lengyel gárda 1.5 millió eurót kér érte, ezért azt találták ki, hogy nyárig kölcsönveszik, majd ha olyan teljesítményt nyújt, akkor utána fizetnek érte 1 milliót.

Nagynak egyébként 2021 nyaráig érvényes a szerződése a lengyel klubbal, de a kölcsönadás hivatalos bejelentése után már nyilatkozott is a görögök honlapján.

Nagy elmondta, hogy a Panában kifejezetten jó lehetősége lesz arra, hogy kipróbálja magát egy más stílusú bajnokságban. Dicsérte új csapata múltját, melyet véleménye szerint mindenki ismer, majd hozzátette, nagy klubba igazolt. Arról külön beszélt, hogy számunkra még inkább különleges egyesület a Panathinaikosz, hiszen az edzője volt Puskás Ferenc, akivel kétszer lett bajnok a Pana, mely a BEK-döntőjébe is bejutott az irányításával. Nagy elmesélte, hogy az átigazolása előtt beszélt a portugál trénerrel, Joao Nunessel, akit ismert már Lengyelországból, de Görögországban korábban megfordult magyar játékosokkal is egyeztetett, mindenki elismerően beszélt új csapatáról. Keményen akar dolgozni, fejlődni szeretne és közben segíteni a Panathinaikoszt. Magáról leszögezte, hogy szereti az egy az egy elleni párharcokat és cselezéseket, illetve kihasználni azt, hogy gyors.

A görög újságírók Marco Rossi szövetségi kapitányt is megkérdezték Nagyról, akiről elmondta, ha újra formába lendül, akkor visszatérhet a válogatottba.

Legfrissebb híreink