Pisont újra király lehet Kispesten, Rebrov Vitelki ellen javíthat

Nehéz meccsek a sereghajtóknak, hatpontos meccs Kisvárdán.

Forrás: honvedfc.hu

Már nem csak a kiesés elkerülése miatt folyik ádáz küzdelem az NB I-ben, a címvédő Ferencváros múltheti veresége után, újra nyíltabb a harc az aranyéremért is.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Debrecen látogat a Groupama Arénába, és biztosan alaposan felpaprikázott Ferencváros vár majd Vitelki Zoltán együttesére, hiszen a zöld-fehérek fájdalmas pofonba szaladtak bele egy hete Mezőkövesden (0-3).

A Lokinál az ex-ferencvárosi Tőzsér Dániel visszatérése adhat reménykedésre okot, de Vitelkiék legutóbbi két bajnokijukat elbukták, és nem kis bravúr kellene a fővárosban, hogy ez a szám szombat este ne nőjön háromra.

Szerhij Rebrov együttese 2017. április 15. óta nem kapott ki bajnokin otthon, a két csapat legutóbbi párharcán a Fradi 6-1-re nyert Debrecenben.

A bajnokcsapat legfőbb üldözőire kötelező feladat vár, hiszen a második MOL Fehérvár FC a ligautolsó Kaposvárt fogadja, míg a harmadik Mezőkövesd szintén hazai pályán, az utolsó előtti Zalaegerszeget látja vendégül.

Az újoncok közül a vereség a Kaposvárnak szinte a biztos búcsút jelenheti az élvonaltól, míg a ZTE is lépést veszíthet az előtte állomásó együttesekhez képest veresége esetén.

A zalaegerszegiek előtt 4, illetve 5 ponttal állomásozó csapatok éppen egymással találkoznak, a Paks kisvárdai vendégszereplése "hatpontos" meccsnek ígérkezik .

A forduló másik érdekes összecsapása, az Újpest és a Puskás Akadémia találkozója lehet.
A Szusza Ferenc játéktere továbbra is alkalmatlan bajnoki mérkőzés megrendezésére, és a lila-fehérek új helyszínen, a fővárostól mintegy 230 kilométerre fekvő Zalaegerszegen fogadják majd Hornyák Zsolt együttesét, és játsszák "hazai" meccsüket.

A Budapest Honvéd kispadján Pisont István helyettesíti az olasz Giuseppe Sanninot, amire azért volt szükség, mert a szakvezető kapcsolatba kerülhetett a koronavírus-járvány miatt lezárt területeken élő emberekkel.

A járvány mellett a Honvédnak a DVTK gárdáját kellene megállítania, ami komoly feladatnak ígérkezik, hiszen a Diósgyőr idén még nem kapott ki idegenben.

A PROGRAM:
OTP Bank Liga, 23. FORDULÓ:

Szombat, 17.00:

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - ZTE FC
MOL FEHÉRVÁR FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
ÚJPEST FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC
BUDAPEST HONVÉD -DVTK
KISVÁRDA MASTER GOOD - PAKS FC

Szombat, 19.30

FERENCVÁROSI TC - DVSC

Legfrissebb híreink