Petrjak 3, Lanzafame 2, Böde ellenálhatatlan volt - eredmények, tabella

Nikolics kihagyta a 11-est, majd gólpasszt adott.

Forrás: molfehervarfc.hu

A 22. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A Paksba visszatért az eltiltását letöltő Böde Dániel. A rutinos futballista nem is tétlenkedett, egy emlékezetes gólt szerzett a Loki ellen. Böde a felezővonal közeléből lódult meg, a debreceni futballisták pedig nem tudták feltartóztatni. Böde duplán örülhetett, hiszen a Paks is diadalmaskodott. A MOL Fehérvár magabiztosan tartotta otthon a három pontot. Joan Carrillo együttese a kiesés elől menekülő Zalaegerszeget győzte le 4-1-re. A meccs hőse Petrjak volt, aki háromszor is bevette az egerszegiek kapuját. Simább is lehetett volna a fehérvári diadal, ha Nikolics a második félidő elején értékesíti a tizenegyest. Apropó, tizenegyes! A Honvéd-Puskás Akadémia összecsapáson Lanzafame két tizenegyest is elvégezhetett. Az olasz légiós próbálkozását az első félidőben hárította Hegedüs, de a második játékrészben már Lanzafame nyerte kettejük párharcát. Ezzel a találattal sokáig nyeregben érezhették magukat a fővárosiak, de a felcsútiak kicsikarták a döntetlent. Az Újpest a Kaposvárt fektette két vállra, ezzel a lila-fehérek levegőhöz jutottak. A Kisvárda pedig ugyan két góllal is vezetett a DVTK ellen, de a miskolciak pontot raboltak. A forduló rangadóját a Mezőkövesd már az első félidőben eldöntötte. Kuttor Attila csapata 33 perc alatt 3 gólos előnyre tett szert, a Fradinak a szépítés sem jött össze. 

Böde visszatér, fókuszban a Puskás, Kövesden rangadózik a Fradi - élő közvetítés - NB1.hu

A gólok története.

EREDMÉNYEK:

NB I 22. FORDULÓ
Kisvárda Master Good–Diósgyőri VTK 2-2
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC 1-1
Kaposvári Rákóczi FC–Újpest FC 0-1
Mol Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC 4-1
Paksi FC–Debreceni VSC 4-2
Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 3-0

Paksi FC-Debreceni VSC 4-2 (2-1)
Paks, 1200 néző, v.:
Berke
gólszerzők: Kulcsár (26.), Böde (31.), Sajbán (87.), Windecker (93.), illetve Szécsi (5.), Garba (65.)
sárga lap: Szabó J. (28.), Kulcsár (33.), Hahn (63.), illetve Ferenczi (14.), Pávkovics (72.), Baráth (85.)
Paks: Holczer - Kulcsár (Sajbán, 73.), Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Szakály D., Bertus (Windecker, 82.), Balogh B. - Böde, Hahn (Haraszti, 78.)
Debrecen: Kosicky - Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Baráth - Bódi, Szécsi (Varga K., 58.), Trujic (Milunovic, 75.) - Adeniji (Garba, 58.)

A gyors vendégtalálat megadta a mérkőzés alaphangját, a debreceni vezetés aktívvá tette a hazaiakat.

Security Check Required

 

Több kisebb helyzet után aztán a félidő derekán Kulcsár bombagóljával sikerült egyenlíteniük, majd miután lendületben maradtak, Böde félpályás szólójával a vezetést is átvették.

Security Check Required

 

A debrecenieknek csak a félidő hajrájára sikerült kijönniük a paksi szorításból, ekkor azonban akár egyenlíthettek is volna.

Security Check Required

 


    
A szünet után is inkább a házigazdák irányítottak, mégis a kontrákra építő Debrecen szerzett újabb gólt - Garba jó cserének bizonyult. Az utolsó húsz percben sok volt a szabálytalanság, emiatt gyakran állt a játék, de végig inkább a Paks állt közelebb a győzelemhez, s a hajrában sikerült is megszereznie harmadik, majd az utolsó pillanatokban negyedik gólját. Hazai részről végül az is belefért, hogy a 90. percben - 3-2-es állásnál - Balogh büntetőt hibázzon.

Security Check Required

 

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2283 néző, v.:
Karakó
gólszerzők: Lanzafame (53., tizenegyesből), illetve Knezevic (88., tizenegyesből)
sárga lap: Ikenne-King (41.), Moutari (43.), Lovric (87.), illetve Varga J. (10.), Szolnoki (30.), Knezevic (60.), Hadzsiev (89.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Ikenne-King (Mezgrani, 70.), Gazdag (Kesztyűs, 75.), Hidi, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 81.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. (Mebrahtu, 71.) - Varga J. (Plsek, 56.),Urblík - Slagveer (Tamás N., 67.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek

Honvéd-Puskás Akadémia: eldönthették volna a kispesti légiósok - helyszíni riport - NB1.hu

Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere különleges színfoltja lett a világ legfontosabb bajnokságának. Jól végzi a munkáját csapata élén, arról nem beszélve, hogy magában hordozza a világ legfontosabb, legmagasztosabb tulajdonságát, a szenvedélyt. Emiatt kapott már jó pár sárga lapot, a kispadról is elzavarták néhányszor, de a Puskás Akadémia elleni rangadón ismét bebizonyította, hogy nem változtathat a temperamentumán semmi.

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek tizedik percében Lanzafame harcolt ki büntetőt, az olasz támadó jobb alsóba sarokba tartó tizenegyesét azonban Hegedüs Lajos gyors vetődéssel hárította.

Security Check Required

 

A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték mellett a vendégek a kapura is veszélyt jelentettek, viszont a kispesti támadások legtöbbje a felcsútiak hatékony letámadása miatt már a félpálya környékén elhalt.
    
A Honvéd a második félidő elején is büntetőhöz jutott, Lanzafame akkor is a jobb alsó sarkot célozta meg, de már sikerrel, mert Hegedüs reagálni sem tudott a lövésre.

Security Check Required

 

Azonnal támadóbb szerkezetre váltott a vendégcsapat, de hiába irányította a játékot, nem jutott el helyzetig, mert nem tudta feltörni a jól záró kispesti védelmet. A házigazdák eközben veszélyesen kontráztak, csak nem tudták gólra váltani ígéretes helyzeteiket. Ez a 88. percben bosszulta meg magát, amikor Lovric ártalmatlan helyzetben buktatta Mebrahtut, ami büntetőt ért a vendégeknek, Knezevic pedig egyenlített.

Security Check Required

 


    
A Puskás Akadémia így vendégként megőrizte tavaly augusztus 17. óta tartó veretlenségét, azóta négy győzelem mellett ötödször ért el döntetlent. A kispestiek viszont házigazdaként veretlenek továbbra is a Puskás Akadémiával szemben: négy győzelem mellett másodszor végeztek döntetlenre.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)
Kisvárda, 2512 néző, v.:
Bognár
gólszerzők: Cukalasz (23.), Melnyik (76.), illetve Molnár G. (82.), Egerszegi (89.)
sárga lap: Lucas (36.), illetve Tabakovic (67.), Iszlai (74.)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Kravcsenko, Rubus, Protic - Lucas, Kraszjuk - Gosztonyi (Sassá, 60.), Cukalasz, Grozav (Obradovic, 87.) - Fernando Viana (Tischler, 80.)
Diósgyőr: Danilovic - Sesztakov, Brkovic, Polgár, Vági (Egerszegi, 80.) - Iszlai, Márkvárt - Hasani, Rui Pedro (Molnár G., 66.), Kiss T. - Ivanovski (Tabakovic, 66.)

Lendületesen kezdte a találkozót a Kisvárda, amely Protic révén több veszélyes akciót vezetett a bal oldalon. Tíz perc után kiegyenlítetté vált a játék, amely többnyire a két tizenhatos közt folyt a sok pontatlan passz miatt. A félidő közepén aztán Brkovic nagy hibáját kihasználva Viana robogott el a jobb szélen, majd tökéletes tálalását Cukalasz értékesítette. A vendégek hátrányban sem tudtak újítani, így komolyabb helyzet nélkül telt el a szünetig hátralévő idő.

Security Check Required

 


    
A miskolciakon a pihenő sem segített, elképzelés nélkül és erőtlenül futballoztak, a Kisvárda védelmének jószerivel csak néhány beadást kellett hatástalanítania, Dombónak pedig egy-két rutinfeladatot leszámítva dolga sem volt. A hajrához közeledve aztán Melnyik lövése megduplázta a hazai előnyt, Tischler viszont három méterről sem tudta végleg eldönteni a három pont sorsát.
    
A kimaradt ziccer alaposan megbosszulta magát, mivel a DVTK csereemberei közül előbb Molnár - csapata első komoly helyzetét értékesítve - szépített, majd Egerszegi egyenlített. Az utolsó pillanatban Tischler még egy helyzetet kihagyott, így hiába játszott a mérkőzés nagyobb részében fölényben a Kisvárda, meg kellett elégednie egy ponttal.

Security Check Required

 

Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC 0-1 (0-1)
Kaposvár, 1096 néző, v:
Erdős
gólszerző: Novothny (5. - tizenegyesből)
sárga lap: Nagy J. (63.), Vachtler (86.), Nagy T. (90.), illetve Ristevski (56.)
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D. (Nagy T., 61.), Tarasovs, Fodor - Nagy J., Jakimiv (Szakály A., 55.) - Nagy K. (Pintér, a szünetben), Borbély, Csiki - Ádám
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Csongvai, Onovo - Calcan (Bacsa, 66.), Nwobodo, Perosevic (Szakály P., 57.) - Novothny

Nagyon hamar megszerezte a vezetést a vendég együttes, a Nwobodo buktatásáért megítélt tizenegyest az 5. percben Novothny lőtte a hazaiak kapujába, ezzel pályafutása 40. NB I-es gólját szerezte meg. A folytatásban is az Újpest irányította a játékot, Nwobodo a második lila-fehér találatot is megszerezhette volna, de ziccerben a kapu fölé lőtt. A statisztikai adatok alapján kiegyenlített volt a küzdelem az első félidőben, a hazaiak ötször, a vendégek hatszor próbálkoztak kapura lövéssel.

Security Check Required

 


    
Fordulás után a fővárosiak az eredmény őrzésére és a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, aztán előbb a Kaposvár jutott kapufáig, majd az Újpest veszélyeztetett két perc alatt kétszer is.
    
A hajrában a hazaiak előtt még adódott nagy gólszerzési lehetőség, de nem tudták megakadályozni az Újpestet abban, hogy a naptári évben először tétmérkőzést nyerjen.

MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 4-1 (1-0)
Mol Aréna Sóstó, 2395 néző, v.:
Pillók
gólszerzők: Stopira (5.), Petrjak (49., 57., 62.), illetve Radó (85. - 11-esből)
sárga lap: Bamgboye (60.), Nikolov (86.), illetve Mitrovic (63.), Katanec (76.)
piros lap: Szépe (48.)
Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai (Nikolov, 78.), Houri - Bamgboye (Szabó L., 72.), Kovács I. (Nyári, 62.), Petrjak - Nikolics
ZTE: Demjén - Bolla (Ikoba, 58.), Szépe, Lesjak, Katanec - Bedi, Katelarisz - Stieber Z. (Ostrek, 58.), Mitrovic, Bőle (Barczi, 75.) - Radó

Jól kezdett a fehérvári gárda, amely egy sarokrúgást követő Stopira-fejessel vezetéshez jutott.

Security Check Required

 

A folytatásban is nagy kedvvel és lendületesen futballoztak a hazaiak, a Zalaegerszeg erejéből csak egy-egy veszélytelen ellentámadásra futotta. A félidő közepén Ivan Petrjak, a szünet előtti percekben pedig Radó András lőtt kapufát, de az eredmény nem változott. A fordulást követően emberhátrányba kerültek a vendégek, miután Szépe János a büntetőterületen belül lerántotta a gólhelyzetben kilépő Petrjakot. Nikolics Nemanja tizenegyesét Demjén Patrik kiütötte ugyan, de néhány másodperc múlva mégis növelte előnyét a Fehérvár: Petrjak éles szögből a kapus lába között lőtt a hálóba. Az ukrán támadó annyira belejött a góllövésbe, hogy pár perc alatt újabb két találatot jegyzett, így kevesebb mint negyedóra alatt klasszikus mesterhármast szerzett.

Security Check Required

 

A Zalaegerszeg tíz emberrel játszva is próbálkozott becsülettel és Radó András tizenegyesével szépített.

Security Check Required

 

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 3-0 (3-0)
Mezőkövesd, 4140 néző, v:
Iványi
gólszerzők: Karnyicki (12.), Besirovic (29.), Cseri (35.)
sárga lap: Farkas (9.), Berecz (22.), illetve Isael (24.), Heister (55.), Sigér (64.)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Guzmics (Neszterov, 90.), Pillár, Silye - Karnyicki, Besirovic - Nagy D. (Jurina, 72.), Berecz, Cseri - Zivzivadze (Takács T., 85.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister - Sigér (Lodico, 81.), Vécsei (Szihnyevics, 58.), Haratin - Zubkov (Varga R., 77.), Isael, Nguen

Szorosabbá tette a Kövesd a Fradi ellen a dobogós helyekért vívott csatát - NB1.hu

A Ferencváros mezőkövesdi vendégszereplése már látatlanban is izgalmasnak ígérkezett, hiszen az NB I első és harmadik helyezettje csapott össze egymással. Az sem mellékes, hogy Magyar Aranylabda-díjas edzők néztek farkasszemet, Kuttor Attilát a legjobb magyar edzőnek, míg Sergei Rebrovot a legjobb nem magyar állampolgár edzőnek, aki a magyar labdarúgásért dolgozik választották meg a szakírók.

Jó ritmusban kezdődött a mérkőzés, a Ferencváros némileg kezdeményezőbben lépett fel az első percekben, mégis Dibusznak kellett csakhamar kétszer is nagyot védenie távoli lövés nyomán. Harmadjára azonban már ő is tehetetlen volt, amikor jobboldali szöglet után Karnyicki passzolta a lehulló labdát a vendégek kapujába.

Security Check Required

 

A hazaiak eddig is jól, ezután pedig még eredményesebben alkalmazták a letámadást, sokszor szereztek labdát, ezzel egyrészt megállították a ferencvárosi támadásokat, másrészt többször gyorsan el tudtak jutni az FTC tizenhatosáig. Dibusz rossz passzára lecsapva Besirovic növelte jó helyzetfelismeréssel és végrehajtással az előnyt, pár perccel később pedig újabb labdaszerzés zárult hazai góllal pontos passzolgatás után.

Security Check Required

 

A Ferencváros az első félidőben alig jutott el a hazai kapuig, helyzetet nem tudott kialakítani.

Security Check Required

 


    
A második félidőre kicsit leült az iram, eseménytelenebbé vált a mérkőzés. A Ferencváros többet próbálkozott, de nem volt átütőerő a támadásaiban. A Mezőkövesd pedig biztos előnye tudatában nyugodtan futballozott, amikor pedig az FTC érzékelhető fölénybe került, stabilan védekezett. Egy-egy fővárosi helyzet azért így is volt, de gól nem esett, így a Mezőkövesd váratlanul magabiztos, de megérdemelt győzelmet aratott.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink