Otigba: kisgyerekként még más volt – INTERJÚ

Visszatér-e a válogatottba az FTC védője.

Forrás:

2018-ban, az utolsó őszi fordulóban, a MOL Fehérvár FC vendégeként játszott a Ferencváros. Otigba Kenneth a kezdőcsapat tagja volt, próbált mindent megtenni annak érdekében, hogy ne a Vidi nyerje meg 2-1-re a mérkőzést.

Biztos, hogy nem gondolta azt, hogy utána jó hosszú szünet következik a karrierjében. De nem azért, mert nem volt formában, vagy nem volt méltó arra, hogy élvonalbeli mérkőzésen viselje a Ferencváros vagy egy másik csapat mezét, hanem azért, mert később megsérült.

Mol Vidi FC - Ferencvárosi TC | 2-1 | (1-1) | OTP Bank Liga | 18. forduló | MLSZTV

2018.12.16. OTP Bank Liga, 18. forduló Mol Vidi FC - Ferencvárosi TC | 2-1 | (1-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It...

2017 nyarán is így járt, amikor a Fradihoz került, de ez a kihagyása hosszabbra sikeredett. Mert legközelebb idén január 25-én játszhatott újra tétmeccsen, méghozzá a Paks 4-0-s legyőzése alkalmával. Tevékenyen kivette a részét Böde Dániel semlegesítéséből.

Utána kezdett a kisvárdai 2-1-es siker, és a Honvéd elleni, hazai 0-0 után is. Szerhij Rebrov, az FTC mestere éppen tegnap nyilatkozta azt az nb1.hu kérdésére válaszolva, hogy Otigba megérdemli, hogy a kezdőcsapat tagja legyen, mert az edzéseken és a mérkőzéseken is kőkeményen tért vissza.

Mikor volt a mélypontja annak az időszaknak, amikor nem játszhattál, és mikor érezted úgy, hogy ismét eljöhet a te időd?
Nem esett jól, hogy lesérültem, de egyből csak a visszatérésem járt az agyam, így nem voltam annyira elkeseredve. De azért egy-két nap kellett hozzá, hogy fejben rendezzem a dolgokat. Az a lényeg, hogy mindig keményen kell dolgozni. Teljesen mindegy, hogy milyen feladatot kell megoldanom. Ha konditeremben kell edzenem, akkor ott kell edzenem. Ezt a helyzetet el kellett fogadnom és el is fogadtam. Volt, hogy csak nyújtani tudtam, de tényleg teljesen mindegy volt a számomra, hogy milyen jellegű feladatokat tudtam elvégezni. Mindig a maximumra törekedtem. Nyilván nem akar egyetlen focista sem lesérülni, de benne van a pakliban. Nincs nagy baj ezzel, keményen meg kell dolgozni a visszatérésért. Ennek a mentalitásnak köszönhetem, hogy újra játszom a Ferencvárosban. Most az a cél lebeg előttem, hogy minél jobb játékkal segítsem hozzá a csapatomat a tervei megvalósításához.

Mikor tudtad meg, hogy a Paks ellen kezdő leszel?
A meccs előtt másfél órával közlik velünk, hogy, mi a taktika, mi a végleges felállás.

Rebrov kiállt a magyar játékosokért és a kisebb csapatokért - INTERJÚ - NB1.hu

A Derbi a Derbi, az Örökrangadó az Örökrangadó, a szakmai csúcsrangadó viszont az FTC és a Vidi csatája. Utóbbi nem volt mindig így, de évek óta már így van. Ez az a párosítás, amikor Magyarország jelenlegi két legjobb csapata összeméri az erejét.

A Vidié az egyik legjobb támadósor. Foglalkoztat, hogy a csatáraik közül ki a legjobb?
Őszintén mondom, nem szoktam azon gondolkodni, mennyire jó az ellenfél, vagy mennyire nem. Mert hiába gondolkoznék ilyeneken, nem változtathatja meg a mi játékunkat, hozzáállásunkat. Nekünk adott a dolgunk, ha bármi változás kell, azt az edzőnk jelzi. Csak arra koncentrálok, hogy azokat minél jobban megvalósítsam.

Hiányzik az elmaradt Derbi a lábakból és a szívekből?
Nyilván mindenki, mindig játszani akar, főleg az ilyen meccseken, hiszen ezért kezdtünk el focizni gyerekként. Amikor hosszú ideig sérült valaki, elfogadja a kialakult helyzetet, megtanulja, hogy vannak szituációk, amiket nem lehet megváltoztatni, kár ilyenekkel foglalkozni. Csak emiatt nem hiányzik nekem most ebben a pillanatban semmi. Edzettünk, regeneráltunk, holnap edzünk még egyet. Nem hiányzik semmi sem, keményen készülünk a szombati rangadóra.

A Fradi-Vidi a szakmai csúcsrangadó. Sorsdöntő?
Nem lehet megmondani, milyen mérkőzés lesz. Lényegtelen, hogy sorsdöntő vagy nem egy meccs. Azt tudom, hogy mi a feladatom, csak arra koncentrálok, hogy azt elvégezzem, Értelmetlen lenne nagy kijelentésekbe belebonyolódnom.

Nem vagyok Marco Rossi, de ha ő lennék, figyelném a játékodat. Kétszer voltál is már válogatott....
Ez megfoghatatlan dolog, mert nem tudjuk, hogy a szövetségi kapitány milyen szempontok alapján figyeli a mérkőzéseket.

Ezért mondtam azt, hogy ha én lennék a helyében.
Ez akkor a te dolgod (válaszolta nagyot mosolyogva – a szerk.), az én dolgom meg az, hogy minél jobban csináljam a dolgomat a Fradi játékosaként. Nem juttat előre, ha olyan dolgokon rágódnék, amik jelenleg nincsenek.

Mi a legfontosabb kérése Szerhij Rebrovnak feléd?
Összetett a helyzet, mert rengeteg van neki. Sok taktikai feladatot kell végrehajtanom a mérkőzéseken. Ha tőlem kér valamit, akkor az nem rám utal, hanem a bal oldali belső védő posztján szereplőnek.

Játszottál korábban más poszton?
Kisgyerekként próbáltam máshol is megfelelni, de természetes folyamat az, hogy kialakul, kinek, melyik lesz a végső posztja. Velem is így volt, ezt sem kell megkérdőjelezni. Élvezem, hogy belső védő lehetek.

Legfrissebb híreink