Őrületes meccs után az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros!

Tizenöt év után ismét európai kupasorozatban a zöld-fehérek!

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Európa-liga, playoffkör, visszavágó:

Ferencváros-Suduva 4-2 (2-1)

Groupama Aréna, 18567 néző. v.: Guida (olasz)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko 71.), Haratin – Zubkov, Tokmac, Varga (Isael 68.) – Boli (Szignyevics 80.)

Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (Jankauskas 71.), Cadjenovic, Matulevcius (Vezevicius 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas 46.)

gól: Varga R. (36. - 11-esből), Boli (45.), Tokmac (67.), Sihnevich (96. - 11-esből), ill. Verbickas (11.), Topcagic (64.)

 

A Ferencváros csapata elképesztően fordulatos találkozót követően, a litván Suduva 4-2-es legyőzésével bejutott az Európa-liga 2019/20-as idényének csoportkörébe, így tizenöt év után ismét európai kupasorozat főtábláján töltheti a futballőszt!

 

Pedig nem indult jól a mérkőzés a hihetetlen hangulatú budapesti katlanban, hisz a 11. percben Verbickas hallgattatta el a magyar drukkereket egy megpattanó lövéssel (0-1). Hiába kezdett álmoskásan a Fradi, az első játékrész második felére egyre inkább vette át a kezdeményezést, a lövések és a helyzetek pedig a 36. percre értek góllá: Bolit állította meg szabálytalanul egy litván védő, a jogosan megítélt büntetőt Varga Roland magabiztosan értékesítette. Nem adott alább Sergei Rebrov együttese, a 45. percben így már teljes erőből talpra állhatott a nézőtér: Zubkov centerezését Boli továbbította a hálóba kiváló mozdulattal.

 

 

Harcosan, hasonló izgalmakkal folytatódott a harc a második félidőben, helyzetet helyzet követett itt és ott is, és hiába jutott el kapufáig Zubkov révén a Ferencváros, a 64. minutumban ismét a Suduva örülhetett: Topcagic lepte meg a védelmet. Nem sokáig szomorkodhattunk azonban, Tokmac pár pillanattal később fantasztikus távoli lövéssel alakította 3-2-re az állást.

A hátralévő félórában rengeteg ziccere akadt a csoportkörbe jutás bebiztosításának érdekében a Fradinak, de egészen a végéig váratott magára a katarzis: a 95. percben egy (egyébiránt jogtalanul megítélt) büntetővel Sihnevich állította be a 4-2-es végeredményt.

Ahogy a mérkőzés előtti transzparensek a drukkerek üzentek: feladni soha! Teljesítette a célkitűzést a Ferencváros, így a tavalyi szezont követően ismét lesz magyar klubcsapat az Európa-ligában!

 

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órától rendezik.

Legfrissebb híreink