Orbán fontos gólja, Szalai egyre több szerepe, Nagy öröme

Langék olyan sikert arattak, mint még soha.

Forrás: dierotenbullen.com

Több légiósunk is pályán volt szombaton.

Az RB Leipzig Willi Orbán találatával mentett pontot Wolfsburgban a Bundesliga 16. fordulójának szombati játéknapján. A hazai pályán veretlen Wolfsburg 2-1-es vezetésénél az 54. percben volt eredményes a magyar válogatott védője, ezzel idénybeli második találatát szerezte. Gulácsi Péter végig őrizte a lipcseiek kapuját, a sérüléséből lábadozó Szoboszlai Dominik viszont még nem volt a keretben.

Szalai Ádám csapata, a Mainz vezetett, végül 1-1-es döntetlent játszott a Dortmund vendégeként. A magyar válogatott csapatkapitánya - aki egyre többször kap egyre több szerepet, hisz ezúttal már szűk negyedórát a pályán töltött -  a 79. percben csereként állt be a Mainzban, amely a megszerzett ponttal elmozdult a sereghajtó pozícióból. 

Nagy Ádám együttese, a Bristol City 2-0-ra nyert hazai környezetben a Preston ellen a Championship 24. fordulójában. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a meccset, akárcsak Lang Ádám, akinek csapata, az Omonia klubtörténeti sikert aratva verte az Achnast a ciprusi élvonal 20. körében: mindkét Omonia-találat öngólból született, ráadásul két különböző Achnas-játékos talált a saját kapujába. Szőke Adrián a 69. percben, csereként szállt be a Heracles Utrecht elleni bajnokijába, ám az almelói együttes 2-0-s vereséget szenvedett idegenben.

Legfrissebb híreink