Novothny Soma miatt nem vágtak le egy lábat Dél-Koreában

1 évvel idősebb volt, esküvőt tervez, de nem tudja, hol folytatja.

Forrás: 부산아이파크 - Busan IPARK FC/Facebook

Nem mindennapi élmény lehet az, ha az ember Dél-Koreában él és futballozik. Az átélt mindennapokról Novothny Soma részletesen mesélt a Veszprém Megyei Hírlapnak, mely újság azért is kereste meg a támadót, mert veszprémi származású.

Novothny elmondta, arrafelé szinte senki nem beszél angolul, nincsenek angol feliratok, és bár próbálkoztak a helyi nyelv elsajátításával, falakba ütköztek akkor, amikor beszéltek, mert ha valamit nem úgy mondtak ki pontosan, ahogy kell, akkor teljesen más jelentéssel ruházták fel a kijelentéseiket.

És azt is elárulta, a nyelvhasználat a szakmájában is okozott érdekességeket:

„A csapaton belül is érdekes volt a helyzet, mert a keretből a két brazil és az egy ausztrál légiós mellett csupán két helyi játékossal tudtam angolul szót érteni. A többiekkel és az edzővel nem.”

Novothhy elmesélte, hogy a jótékonykodás alapvető értéknek számít Dél-Koreában. A fizetésük 1%-át automatikusan levonják a futballistáknak ilyen célokra, de a lőtt gólok is sokat érnek. Egy találat például 1000 dollárt ért, amikor 3 gólt szerzett egy meccsen, azt a klubja egy beteg férfi gyógykezelésére fordította, akinek emiatt nem kellett levágni a lábát.

Az edzésekről és a meccsekről azt mondta, hogy kőkemények, iramra és tempóra meg pláne. A mérkőzéseken inkább a védekezéseiket szervezik meg a csapatok, a támadások lebonyolítása majdnem kötetlen, amit az is bizonyít, hogy szinte végig kontráznak a csapatok, megállás nélkül.

. 방심하다 눈물주의 . #부산아이파크... - 부산아이파크 - Busan IPARK FC

방심하다 눈물주의 . #부산아이파크 #마이부산 #Mybusan #마이게부산이다 #busanipark #다시봐도울팬들대단 #스케치영상 #사운드필수ON

Novothny klubja, a Puszan, elérte célját, feljutott az élvonalba, de nem egyszerűen.

„Mi voltunk a bajnokság fő esélyese, mindenkit meglepett, hogy a Kvangdzsu lett az aranyérmes és automatikus feljutó. Szerencsére második helyezettként nekünk is maradt esélyünk és éltünk is vele, két párharcos osztályozón sikerült kivívnunk az első osztályú szereplést.”

Novothny az utolsó meccsen is gólt szerzett, 13 találatot ért el összesen, a feljutást sírva ünnepelték a klubnál dolgozók, mert már 4 éve vártak rá. A csatár elmesélte, mindegyik meccsükön látott egy szurkolónál magyar zászlót, amit az osztályozó után megkapott. 

Novothy egyébként tervezi az esküvőjét Rubint Rellával, de részleteket még nem tudnak. A csatár ugyanis az Újpest játékosa, de a Puszannak opciós joga van a megvásárlására.

Hozzátette, hallott megkeresésekről, de egyelőre pihen, mert Dél-Koreában nincs szünet a bajnokságban, egy lendületből rendezik az egész évadot.

Az nb1.hu elárul 5 érdekességet Dél-Koreáról

Mérete, népessége
Alig nagyobb, mint Magyarország, cserébe 51 millió lakosa van

Életkor számítása
A helyiek szerint a babák a terhességgel együtt számolva 1 évesen jönnek a világra. Ha tehát valaki Dél-Koreába érkezik és szeptember előtti születésű, 1 évet számol rá az életkorára, ha valaki szeptember után született, akkor 2 évet. Novothny 1994. június 16-án született. Ezt a rendszert a helyiek sem kedvelik nagyon, de még nem törölték el.

E-sport
Hihetetlen népszerűségnek örvend, innen származik, elég csak a League of Legends-re és a Starcraftra gondolni.

Ételek házhosszállítása
A dél-koreaiak nem szeretnek várakozni, ezért a legtöbben házhoz szállított ételeket fogyasztanak. A legnagyobb éttermek is rendelkeznek ilyen jellegű szolgáltatással.

Internet
Itt van a világ leggyorsabb és legbiztonságosabb internethálózata, és gyakorlatilag mindenhol van jelszómentes wifi, tömegközlekedési eszközökön is, de vannak helyek, ahol fizetni kell érte.

Legfrissebb híreink