Nemzetgyalázás Nagyszombaton: reakciók és videók a DAC rangadójáról

Negyedik csatázott a harmadik ellen.

Forrás: DAC


 

„Nemzetgyalázással kezdődik a találkozó. A meccs első percében megjelent a hazai B-közép feje fölött egy hatalmas drapérián egy lovon ülő DAC-drukker és a felirat: „Kde domov moj? Ani Slováci, ani Madari”, vagyis „Hol a hazám? Sem szlovákok, se magyarok”. Ezzel együtt szólt a „Verd fejbe a magyart!” rigmus. „Természetesen” a hangosbemondó még nem is figyelmeztette a hazai szurkolókat” - írta az nso.hu a Dunaszerdahely nagyszombati fellépésével kapcsolatban.

Ez a mérkőzés gyakorlatilag egy lapon említhető a dunaszerdahelyiek Slovan elleni meccseivel, mindenféle szempontból.

null

null

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK A MÉRKŐZÉS A DAC HONLAPJÁRÓL
Peter Hyballa (DAC): „
Már a bemelegítéskor változtatnunk kellett az eredeti terveinken, mert Koštrna nem tudta vállalni a játékot egy kisebb bokasérülés miatt. Nem súlyos a sérülése, holnaptól ott lesz Pavel Hapal keretében, akivel személyesen egyeztettem telefonon. A meccsre nagyon jól felkészültünk, és jól is kezdtünk, gyors gólt szereztünk. Összeszedettek voltunk, jól cserélgettük a rövid és a hosszú passzokat. 20 perc után viszont feljött a Nagyszombat, elsősorban a széleken voltak veszélyesek. Nem tudtuk előttük lezárni a területeket. Sok volt a pontrúgás, az apró szabálytalanság. A pozíciós játékunk nem olyan volt, mint kellett volna, a hazaiak nem engedtek kibontakozni bennünket. Divkovićot azonban meg kell dicsérnem, aki a második gólunk előtt remek mozdulattal tette tovább a labdát. A Trencsén ellen jobbak voltunk, mégis kikaptunk. Ma viszont ez fordítva történt, de elismerésem a Spartaknak. Két hét múlva Aranyosmarót ellen lépünk pályára, remélem, akkor már Kalmár és Koštrna is rendelkezésemre állhat, mert nagyon rövid a kispadunk. Nem vagyunk a Slovan, akinek 20 egyforma kaliberű játékosa is van. Kalmár már elkezdte az edzéseket, de két nap után ismét fájdalmat érzett. A válogatott szünetben 13 játékosunk lesz távol, emiatt a megbeszélt edzőmeccset is kénytelenek voltunk visszamondani.”

Nagyszombaton nyert rangadót a DAC, videók a szurkolókkal és az öltözőből - NB1.hu

 


Ricardo Chéu (Nagyszombat): „Az eddigi szezon legjobb meccsét láthattuk. Nem hiányzott az elszántság, mindkét csapat nyerni akart. Ilyen meccsek emelik a szlovák bajnokság színvonalát. A DAC-nak nagyon tehetséges játékosai vannak, de ma jobbak voltunk, és nem érdemeltünk vereséget, sőt a döntetlen is igazságtalan lett volna. Egyéni hibákat vétettünk a két bekapott gól előtt, de sok helyzetet kialakítottunk, melyekből viszont nem tudtunk profitálni. A második találat előtt ugyanolyan hibát követtünk el, mint a Slovan ellen. De nem okolok senkit, mert csapatként veszítettünk. A lefújás után négy-öt játékosom is elsírta magát az öltözőben, annyira akarták a sikert. A vereség ellenére büszke vagyok a srácokra, minden erejüket a pályán hagyták. Mi vagyunk a Spartak, ki kell szellőztetnünk a fejünket, és a szabadság után felkészülni a következő meccsre.”

Ezzel a győzelemmel a DAC megerősítette a 3. helyét, így már 6 pont az előnye a 4. Trnavához képest.

Legfrissebb híreink