Nem ijedhetünk meg, keménynek kell lenni! - Rossi reakciója

Kalmár sérüléséről és az újoncokról is beszélt a kapitány.

Forrás: MTI

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Uruguaytól a Puskás Aréna nyitómeccsén. A lefújást követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

"Azt gondolom, hogy a mérkőzést úgy kezdtük, ahogy a horvátok ellen - megijedtünk a nevektől, ez pedig nem történhet meg, hisz Walesben Bale, James és a többiek ellen játszunk. 

Bátornak kell lennünk, meg kell tenni mindent amire képesek vagyunk! Ma is megmutattuk, hogy mit tudunk, jól játszottunk a világ egyik legjobbja ellen. 

 

Ma este is féltünk picit, hogy elveszítjük Baráth Botit a védelemből, fáradt volt talán kicsit, de számíthatunk rá is a folytatásban. Jó benyomást keltett Szalai Attila és Nagy Zsolt is, pontosan azt beszéltük a meccs előtt, amit hoztak. Ilyen stadionban, ilyen hangulatban, ilyen tehernél teljesíteni tudtak, pedig nyomást jelenthetett az atmoszféra, de még egyszer mondom, jól szálltak be. Zsolt megerősítette azt, amit gondoltunk róla előzetesen, megtört a jég, és a következő mérkőzésre jó lehet már az első perctől.

Ugyanakkor nem tudom, hogy Kalmár Zsolt milyen sérülést szenvedett, de nagyon remélem, hogy nem súlyosat. Nagyon kár lenne, ha hosszabb időre kidőlne, hisz sérülésből jött vissza, az elmúlt egy hónapban jól szerepelt a DAC-ban.

Egyértelmű, hogy a Wales elleni meccsre koncentrálunk már vasárnap óta. Tudtuk, hogy Uruguay sokkal jobb technikailag és taktikailag is. Walesben duplán nehéz lesz, hisz jó a hozzállásuk, az elhivatottságuk, de felkészülünk ellenük, és pontosan tudjuk a veszélyes pontjaikat.

Azok közül, akik Walesben kezdenek, néhányan ma pihenhettek. Meglátjuk, hogy mindenki készen áll-e arra a kemény meccsre, mert mindenkinek nagyon keményenk kell lennie akkor" - zárta szavait.

 

"Intenzív, kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben lendületesen játszottunk, de volt olyan pillanat, amikor nehézségek elé állított bennünket a magyar csapat – fogalmazott a találkozó után az uruguayiak szövetségi kapitánya, Óscar Tabárez, aki immár több mint 200 alkalommal irányította a nemzeti csapatot. – Mindkét válogatott fontos meccsek elé néz, ez meghatározta azt, hogy a második félidőben hogyan osztottuk be az erőnket. Elégedetten és hálásan távozom Budapestről, örülök, hogy átélhettem az új Puskás Aréna avatását, főleg egy ilyen nagyszerű közönség előtt. Köszönöm az ajándékot, amit a mérkőzés előtt kaptam: egy magyar mezt a nevemmel, és a 10-es mezszámmal, amiről tudjuk, hogy Puskás Ferenc is ezt viselte annak idején a mezén."

Összefoglalónk és élő közvetítésünk minden cikkel a stadionavatóról a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink