Nehéz mérkőzésen jutott tovább a DVTK

Nem látszott az osztálykülönbség.

Forrás: Érd

Magyar Kupa 6. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 1. FORDULÓ)
Érdi VSE (NB III)–Diósgyőri VTK 0–1 (Hasani 72.)

Talán a DVTK kapta a legerősebb ellenfelet az NB I-esek közül, Érden vendégeskedtek Feczkó Tamás fiai.

A diósgyőriek eddig nem teljesítenek túl acélosan az NB I-ben, viszont az Érd versenyben van az NB III Nyugati csoportjának a bajnoki címéért, jelenleg a 2. helyen áll 3 ponttal lemaradva az óbudaiak mögött. 70. percig egyenrangú ellenfele volt az NB III-as csapat a Diósgyőrnek, viszont utána már elfáradtak a hazaik, ekkor szerezték a mérkőzés egyetlen gólját a vendégek. A DVTK tehát tovább folytatja a küzdelmeket, viszont az érdiek is emelt fővel hagyhatták el a pályát.

A mesterek így nyilatkoztak a lefújás után:

Limperger Zsolt(Érd): ,,Azt kértem a csapattól, hogy ne törődjenek azzal, hogy az ellenfél az élvonalban szerepel, játszák ugyanazt a játékot, amit az NB III.-ban szoktunk. Ez hellyel-közzel sikerült, mert ne felejtsük el, a DVTK az első keretével érkezett, hiába bíztunk a rotációban. Igaz, a mérkőzés után úgy gondolom, ha néhány helyen rotál a kollégám, akkor is ők jutottak volna tovább. Számomra az a legfontosabb, hogy végig volt tartásunk, az ellenfél vezető gólja után sem estünk szét, ezért gratulálok a fiúknak!"

Feczkó Tamás(DVTK): ,,A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy egy nagyon szervezett és jól védekező csapat otthonába látogatunk. Úgy készültünk, mintha bajnoki mérkőzés lenne, amit nekünk kell irányítani. Magabiztosan jutottunk tovább, az eredmény nem tükrözi a játék képét. 
Az első félidőben lett volna lehetőségünk eldönteni a mérkőzést, de mivel ez nem sikerült, fontos volt, hogy türelmesek legyünk, mert tudtuk, hogy az utolsó 20 percre elfárad az ellenfél. Így is történt, és ekkor szereztük a gólunkat.
A továbbjutás mellett annak is örülök, hogy a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, hiszen a hazaiaknak lehetőségük sem volt, de most már el kell kezdeni gólokat is lőni. Az NB I.-ben nem lesz minden mérkőzésen 3-4 ziccerünk, ezért jobb százalékban kell értékesíteni azokat."
Nagyon jó érzés, és ezúton is köszönjük, hogy egy NB III.-as csapat elleni kupamérkőzésre is ennyi szurkoló elkísért minket!

Legfrissebb híreink