Nászút közbeszól – így készül a megye I-es a ZTE elleni kupameccsre

6-8 gólos zakó is benne van az edzőjük szerint, nem is támadnának.

Forrás: Szarvas FC 1905/Facebook

Fekvéséről azt állítja a Wikipedia, hogy „Békéscsabától 47 kilométerre, a Hármas-Körös holtágának partján (kákafoki holtág) fekszik. Közigazgatási területén van a Magyar Királyság (történelmi Magyarország) földrajzi középpontja, amelyet emlékmű jelöl a holt-Körös partján.

Megközelíthető közúton (Békéscsaba vagy Kecskemét felől) a 44-es főúton, illetve (Gyomaendrőd felől) a 443-as főúton; továbbá a 4401-es (Szentes-Szarvas) és 4404-es (Orosháza-Szarvas) és a 4631 (Mezőtúr-Szarvas) mellékutakon. A 2019 októberében átadott M44-es autóút a várostól délre halad el, a 4401-es, szentesi úton van fel,- és lehajtási lehetőség.

Vonattal a MÁV 125-ös számú Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya-vasútvonalán érhető el. A vasútállomás Halászlak és Sirató között található.”

Lakosságáról a következő érdekességek lelhetőek fel a szószedeten: „A 2011-es népszámlálás során a lakosok 84,5%-a magyarnak, 10,7% szlováknak, 2,9% cigánynak, 0,4% németnek, 0,2% románnak mondta magát (15,4% nem nyilatkozott; a kettős identitások miatt a végösszeg nagyobb lehet 100%-nál). A vallási megoszlás a következő volt: evangélikus 26,7%, római katolikus 15,3%, református 4,2%, görögkatolikus 0,2%, felekezeten kívüli 25,3% (27,1% nem nyilatkozott).”

Szarvas csapata a megye I. osztályban szerepel, de ami még fontosabb, hogy a gárda az egyetlen olyan alakulat, mely nem NB -s bajnokságban játszik, mégis pályára lép holnap azért, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe kerülésért harcolhasson, méghozzá hazai pályán, az NB I-es újonc ZTE ellen 12 órától.

A Szarvasi FC dicsőségekkel teli korszaka 1945 és 89 között volt. „A csapat nem egyszer került be az NB III-ba, először az 1948/49-es szezonban, amikor 30 ponttal a 8. helyen végzett. Az 1970/71-es szezonban először bejutott az NB II-be, ahol 26 ponttal a 13. lett. Az utolsó a sorozatban az 1994/95-ös szezonban volt,

A csapat 1998-tól a Békés megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságon szerepelt. Itt a 2007/08-as szezonban 13 ponttal a 14. helyen végeztek. Később a 2009/10-es szezonban második helyezést ért el, és így ismét bejutott az NB III-ba, ahol a 12. helyet szerezte meg. A 2011/12-es szezonban ismét bejutott az NB III-ba, ahol 25 ponttal a 14. helyet érte el. Jelenleg a 8. csapatos csoportban a 4. helyezést foglalják el.

A mérkőzéssel kapcsolatban a beol.hu azt jelentette, akármilyen is lesz az időjárás, garantált a telt ház, 1000 néző lesz a meccsen. A két csapat egyébként nemrég találkozott egymás ellen a sorozatban: „A Körös-partiaknak régi ismerősök lehetnek a zalaiak, hiszen két évvel ezelőtt – szintén a 16 közé jutásért – ugyancsak az akkor éppen az NB II-ben szereplő „Zete” volt a még Rétes Pál edzette Körös-partiak ellenfele. A vége Balázs Zsolt triplájával 3–0 lett a dunántúli csapat javára.”

Ifj. Somogyi János, a szarvasiak szakvezetője igen őszinte nyilatkozatot adott a megyei lapnak a találkozót megelőzően.

„A bajnokság után három nap pihenőt kaptak a srácok, hogy azután négy edzéssel hangolódjanak a szerdai ütközetre. Nem lenne kifizetődő, ha az általunk kedvelt támadófocit játszanánk. Ha nagyon motivált lesz az ellenfél, akkor hat-nyolc gól különbség is lehet a két csapat között. A pálya talaja mindenesetre nem nekik kedvez majd. Ha részünkről minden összejön, akkor szoros mérkőzést játszhatunk a zalaiakkal. Ha ez nem sikerül, akkor sem leszünk összetörve, hiszen mégis csak eljutottunk idáig és jövő tavasszal ismét Amatőr Kupa-döntőt játszhatunk. Mindent meg fogunk majd tenni, hogy jól szórakozzanak a nézők.”

 

A lap hozzáteszi, hogy „Süli András nászúton lesz, így vele és a combsérüléssel bajlódó Balogh Gusztávval sem számolhat a fiatal tréner. Kérdéses még Kiri Máté játéka, de a keret többi tagja harcba vethető.”

 

A Zalaegerszeg kieső helyen áll az NB I-ben, ennek ellenére nem lehet kijelenteni, hogy esélytelen lenne a tagsága meghosszabbítására. Kérdés, hogy a legfontosabb megmérettetés közben mennyi erő és figyelem marad a kupasorozatra. A bajnokságban szombaton az utolsó Kaposvár lesz a zalaiak ellenfele (ki ellen, ha nem ellenük akarnának végre nyerni), majd az év utolsó játéknapján a Puskás Akadémia vendégei lesznek.

 

Bedi Bence, a ZTE játékosa azt mondta a zaol.hu-nak, hogy azért kellene nyerniük, hogy az legyen az első lépés a sikerre vezető úton: „Szerdán kupameccs vár ránk, első lépésként Szarvason nyerni kell, hogy önbizalmat szerezzünk a szombati, Kaposvár elleni újabb hazai találkozóra.”

 

Mindkét fél tudja tehát, miért fontos a ZTE-nek a meccs lelkileg, és azt is, hogy a zalaiak mutatott játékától függ a találkozó minősége és végeredménye is.

Legfrissebb híreink