MTK-ZTE: hátrapasszok vs. második labdák - REAKCIÓK

Boér Gábor maximálisan elégedett.

Forrás: mtkbudapest.hu

Mint ismert, a ZTE csapata sima, 3-0-s győzelmet aratott az újonc MTK otthonában az NB I 4. fordulójának zárómeccsén.

A lefújást követően a két tréner értékelte a látottakat.

Michael Boris (MTK): "A mérkőzés elején nagyon sokat passzoltunk hátra, ami nem volt optimális, hiszen a ZTE letámadott és sokszor szerezték meg a labdát. A félidő közepén kicsit feléledtünk, utána több beadásunk volt és helyzeteket is tudtunk kialakítani, viszont a 42. percben jött a Zalaegerszeg gólja. A szünetben próbáltunk változtatni, de nem igazán sikerült, majd jött Herrera szerencsétlen sérülése, ami tovább nehezítette a dolgunkat, így pont nélkül maradtunk ma este."

Boér Gábor (ZTE): "Maximálisan elégedettek lehetünk. Az eredmény önmagáért beszél, kicsit ki is kell élveznünk ezt a 3-0-t, hiszen egy olyan MTK-t tudtunk "lenullázni" a gólok és a helyzetek számát is tekintve, amely meglepte az NB I-et és dominálni tudott az első fordulókban. Kivettük az MTK lendületét és azt a direkt játékát, ami sikerre vezette őket az előző fordulókban, nagy százalékban szereztük meg az úgynevezett második labdákat, és nem is emlékszem 100%-os MTK-helyzetre, ami mindent elmond a védekezésünkről. Gratulálok a srácoknak, nagyot futballoztak a mai napon!"


EMLÉKEZTETŐ
 

MTK-ZTE 0-3 (0-1)

A veretlen MTK a nyeretlen Zalaegerszeget fogadta a negyedik forduló utolsó meccsén. Az egerszegiek meg tudták szakítani a rossz sorozatukat a 3-0-s győzelmüknek köszönhetően. Boér Gábor csapata az első félidő végén Favorov góljával szerezte meg a vezetést, majd Bedi duplázta meg a fórt. A végeredményt végül Szánthó állította be a hajrában. Érdekesség, hogy a ZTE-ben bemutatkozott az a Szalai Dániel, aki néhány napja csatlakozott a kék-fehér alakulathoz.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZÁNTHÓ REGŐ

Első NB I-es gólját szerezte a 19 esztendős tehetség a hajrában, ezért is esett a választásunk a fiatal játékosra, hiszen ez a pillanat minden futballista életében komoly mérföldkő. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: FAVOROV GÓLJA

A ZTE lélektanilag is fontos pillanatban, az első félidő végén szerezte meg a vezetést egy szemre is tetszetős akció végén. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

42. perc: Könyves, Gergényihez passzolt, ő pedig Favorovnak adott gólpasszt. A ZTE futballistája kb öt méterről lőtt a kapuba (0-1).

75. perc: Tanaszin beadása Bedihez jutott el, aki hat méterről a bal felsőt vette be (0-2).

88. perc: Egy kontratámadás végén Szánthó Bakit csaptba be, majd 17 méterről küldte a bal alsóba a labdát (0-3).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a következő fordulóban a Diósgyőrt fogadja, míg a fővárosiak a Pakshoz utaznak. 

JEGYZŐKÖNYV:

MTK Budapest-ZTE FC 0-3 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2051 néző, v.:
Karakó
gólszerzők: Favorov (42.), Bedi (74.), Szánthó (88.)
sárga lap: Cseke (31.), Mezei (58.), illetve Gergényi (4.), Bedi (49.), Favorov (67.)
MTK: Mijatovic - Balázs B. (Prosser, 80.), Baki, Nagy Zs., Herrera (Barna, 62.) - Katona M., Cseke, Mezei Sz. - Gera (Miovski, 67.), Bíró B., Schön
ZTE: Demjén - Szalai D. (Tanasin, 63.), Zivko, Bobál D., Gergényi - Sankovic, Bedi - Babati, Vass P. (Szánthó, 69.), Favorov - Könyves (Koszta, 78.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink