MTK-Honvéd: nyugtatni kellett a kispestieket - reakciók

Boris jóslata.

Forrás: honvedfc.hu

Mint ismeretes, szombat este 0-0-s döntetlent játszott egymással a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén az MTK és a Honvéd, így a döntés egyértelműen a jövő heti, Puskás Arénában rendezendő visszavágóra maradt.

A lefújást követően a két tréner értékelte a látottakat - egyben a két hónap utáni visszatérést - az M4 Sportnak.

 

Michael Boris (MTK): "Büszke vagyok a csapatomra, hisz amit a meccs előtt kértem, azt véghez is vitték a fiúk. Úgy gondolom, természetes, hogy a Honvéd elemezni fogja a meccset, így teljesen másmilyen lesz a jövő heti összecsapás. Igyekszünk arra is felkészülni." 

Pisont István (Honvéd): "Két hónap után ez volt az első tétmeccsünk, így a szünetben nyugtatnom kellett a csapatot, hogy ne türelmetlenkedjenek. Az MTK-nak nagyon sok helyzete volt, sokszor beszorítottak minket, de új szemlélet van nálunk, néha óhatatlanul is becsúszik a hiba. Nekünk is voltak lehetőségeink, már az első félidőben is. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, de látszik, hogy sokat kell dolgoznunk."


EMLÉKEZTETŐ

MTK-Honvéd 0-0

A szombati focimaraton az MTK-Honvéd mérkőzéssel zárult. A kék-fehér alakulat ebben a szezonban az NB II-ben szerepelt, bár a következő idénytől ismét az élvonalban bizonyíthat az MTK. Az osztályváltás nem érdemtelen, ez kiderült a Magyar Kupában megrendezett találkozón is. Ugyan a találkozó 0-0-s döntetlennel végződött, de akadtak olyan percek, amikor a hazaiak egyértelműen domináltak. A 86. percben George nagy helyzetet hibázott el, ez még sokba kerülhet a kispestieknek. A hosszabbításban pedig Pintér trafálta telibe a kapufát, így maradt a 0-0.

A MECCS HŐSE: TOMÁS TUJVEL

A kispestiek kapott gól nélkül úszták meg a szombati találkozót. Tujvel dolgát megkönnyítették a védők is, de amikor kellett, akkor a kapus is hárította a kapuja felé tartó labdákat. 

KULCSMOMENTUM: GEORGE HELYZETE

Ahogy fentebb már írtuk, a kispestiek a 86. percben akár a győzelmet is kicsikarhatták volna, George elé került a labda, de a légiós nem tudta gólra váltani a komoly lehetőséget. Pedig egy idegenben szerzett gól sokat érhet egy oda-visszavágós párharcban. 

KÖVETKEZŐ FELADAT 

Kedden rendezik meg a visszavágót. Érdekesség, hogy a két csapat a Puskás Arénában csap össze egymással. Ez lesz a csodaszép létesítményben az első tétmérkőzés. A kispestiek május utolsó napján a DVSC-t fogadják a bajnokságban. 

JEGYZŐKÖNYV

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK (NB II)–Budapest Honvéd 0–0 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti:
Erdős J.
MTK: Varga B. – Fülöp N., Katona Máté, Varju, Pintér Á. – Mezei (Bognár I., 68.), Palincsár, Cseke – Lencse (Bíró, 68.), Schön (Gera D., 68.), Prosser. Vezetőedző: Michael Boris
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) – George. Mb. vezetőedző: Pisont István

Legfrissebb híreink