MK: érdekességekkel indul a negyeddöntős hadjárat - beharangozó

Melyik NB II-es csapatnak élhet tovább az álma?

Forrás:

Elég izgalmasan alakul a Magyar Kupa 2019/20-as kiírása, aminek már a negyeddöntői következnek a héten és a jövő héten. A legjobb 8 közé hat NB I-es és két NB II-es klub jutott, utóbbi kettő pont egymással játszik az elődöntőért, azaz számukra mindkét 90 percnek különösen extra jelentősége lesz az álom továbbélése és a szezon csodássá tétele végett.

Magyar Kupa: vidéki városban rendezik a Honvéd-Paks meccset - NB1.hu

 

Puskás Akadémia-Mezőkövesd, kedd, 18.50, Pancho Aréna:

Az odavágók során kedden 18 óra 50 perckor a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd kezdi. Mindkét gárda kiváló idényt fut, és könnyen lehet, hogy a bajnokságban is egymással fognak harcolni a dobogó legalsó fokáért, ezzel egyetemben az európai kupaindulás kivívásáért. A legutóbb a Békéscsabát magabiztosan búcsúztató, a kupában még gólt sem kapó (!) felcsútiaknál futballozik a sorozat góllövőlistáját vezető Gyurcsó Ádám, aki fontos láncszem lehet Kuttor Attila harcias alakulata ellen. A matyóföldiek a Sényőt, a Győrt és a Kaposvárt is legyűrték eddig, s bár a bajnokságban botlottak hétvégén (2-1-re kaptak ki odahaza a ZTE-től), formájukra nem lehet panasz.

Dorog-MTK, szerda, 14.30, Buzánszky Jenő Stadion:

Abszolút az idény meglepetéscsapata az NB II középmezőnyében helyet foglaló Dorog, akik a DVSC után a III. Kerületet is kiejtették, és így tennének a Puskáshoz hasonlóan gólt sem kapó MTK-val is - a fővárosiaknak jó ómen lehet, hogy a DEAC, a DVTK és a Dunaújváros legyőzéséhez egy újabb d betűs csapat társulhat. Michael Boris együttese vezeti az NB II-t, egyre közelebb jár az NB I-hez, a kupa pedig megfelelő kiugrás lehet, hisz az elődöntőtől valóban bármi, de bármi megtörténhet.

Paks-Honvéd, szerda, 18.00, Paksi FC Stadion:

A negyeddöntők egyik legpikánsabb felvonása lehet ez, és nem csupán azért, mert egy héten belül háromszor is találkoznak a felek - a szerdai után szombaton bajnokit játszanak, szintén Pakson, majd jövő héten Szegeden, a Szent Gellért Fórumban jöhet a visszavágó. A Paks nagyon meggyőzően teljesített eddig az MK-ban, legutóbb a Pécs hajtott fejet nekik, míg a Honvéd emlékezetes párharcot nyert meg a Haladás ellen. Egyik gárda sincs csúcsformában, az NB I-ben hétvégén a kispestiek négyet kaptak odahaza a DVTK-tól, a tolnaiak kettőt Kisvárdán.

ZTE-MOL Fehérvár, szerda, 20.00, ZTE Stadion:

Az NB I-ben kiesés ellen küzdő zalaiak a legnagyobb esélyessel meccselnek, és pont ez adhat nekik esélyt. A meglepetés ereje hatotta át eddig ugyanis a teljesítményüket, Kiskunfélegyházán ötöt, Budaörsön hetet rúgtak, majd legutóbb félig temették őket a Lipót Pékség elleni, 3-1-es vereséget követően, hogy aztán odahaza kiüssék NB III-as ellenfelüket. Márton Gábor együttesének játéka egyre inkább javul, a fehérváriaknál pedig kérdés, az egyre messzebb úszó bajnoki cím "árnyékában" 110%-ot adnak-e a kupában. Vélhetően így lesz, s bár eddig nem remekeltek igazán, az Újpest nehéz búcsúztatása után felszabadultabb játékot mutathatnak.
 

A program (a Honvéd-Paks visszavágót a szegedi Szent Gellért Fórumban rendezik):
 

Legfrissebb híreink