Mezőkövesd: egy érkező és az ügyvezető megerősítése

Bejelentés az edzőmeccsekről is.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A MEZŐKÖVESD KÖZLEMÉNYE:

"Megkezdte a felkészülést csapatunk a tavaszi folytatásra hétfőn. Hagyacki József ügyvezető és Pintér Attila vezetőedző sajtótájékoztató keretében beszélt a felkészülésről, igazolásokról és tervekről.

Hagyacki József a felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy a keret egyik része orvosi vizsgálaton vett részt Miskolcon, a többiek már vasárnap átestek az egészségügyi vizsgálatokon. Kiemelte, hogy a keretből Serder Serderov és Luka Lakvekheliani bajlódik jelenleg sérüléssel.

– A háromhetes ráhangolódási időszakban 3 edzőmeccset játszunk majd le, a Sajóbábony, a Dorog és a Diósgyőr ellen, az összecsapásokat január 9-én, 13-án és 16-án rendezik meg. A Sajóbábony és a Dorog ellen itthon, a Diósgyőr ellen idegenben lépünk pályára – mondta az ügyvezető, aki hozzátette, hogy a felkészülést végig hazai környezetben végzik labdarúgóink, ugyanis helyben minden feltétel adott a magas színvonalú munkához. Az igazolásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy több játékossal is tárgyalásban áll a klub, vannak, akikkel előrehaladott állapotban vannak az egyeztetések, a sorsuk hamarosan eldőlhet. A célkitűzésekről elmondta, hogy a 3. és a 12. hely között nagy harc várható tavasszal, bízik benne, hogy csapatunk a középmezőny stabil tagja lesz és nem lesznek kiesési gondjaink.

VEZETŐEDZŐ Ezt követően Pintér Attila vezetőedző vette át a szót, aki elsőként mindenkinek boldog új évet és jó egészséget kívánt, majd hozzátette, bízik benne, hogy a koronavírusjárvány elkerüli a csapatot a folytatásban.

– Három hetünk van arra, hogy minél jobb állapotba kerüljön a csapatunk, itt gondolnunk kell arra is, hogy az új játékosokat a lehető leghamarabb be tudjuk építeni. Véleményem szerint ugyanazt a munkát kell folytatnunk, amit elkezdtünk, azon dolgozunk, hogy mentálisan és erőnlétben is előre lépjünk – hangsúlyozta mesterünk, aki emlékeztetett rá, hogy az érkezését követően azt mondta, meg kell próbálni minél előbb elmozdulni a kiesőzónából és a csapat ezt a feladatot teljesítette. Elmondta, az a cél, hogy a jelenlegi pozíciót megtartsák, hiszen a játékosok nagyon mély gödörből álltak talpra. Az új labdarúgókkal szeretnék tovább építeni az együttest, hogy a következő bajnoki szezonban még előrébb tudjanak majd lépni.

Pintér Attila a magyar futballistákról is nyilatkozott - NB1.hu

 

KÉRDÉSEK Újságírói kérdésre Pintér Attila elmondta, hogy a vírusveszély miatt nem szabad külföldi edzőtáborban gondolkodni, ráadásul helyben minden adott az eredményes munkához, hiszen fedett műfüves csarnok és három nagyon jó minőségű füves edzőpálya is a rendelkezésükre áll, így meg sem fordult a fejében, hogy edzőtáborba vonuljanak.

– Azt gondolom, hogy vigyázni kell mindenkire, úgy érzem, a legjobban akkor tudjuk megvédeni a játékosokat a világban tomboló járványtól, ha itthon maradunk. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy minél kevesebb labdarúgónkat érintse a betegség. Emellett az észszerűség is azt diktálta, hogy maradjunk, mivel a háromhetes felkészülésből 3-4 napot elveszítenénk az utazással. Úgy gondolom, a csapatnak sokkal fontosabb, hogy a taktikai elemeket begyakoroljuk, ehhez pedig ez a 3-4 nap nagyon sokat fog számítani – emelte ki mesterünk.

Szintén újságírói felvetésre elmondta, hogy fagyos időjárás esetén műfüves pályán is tudnak játszani edzőmeccset, ha pedig az idő úgy alakul, akkor az érintettek olyan döntést fognak meghozni, ami a játékosok egészségét legjobban szolgálja.

A kölcsönben lévőkkel kapcsolatban Hagyacki József adott tájékoztatást, mint mondta, Takács Tamás személyében egy játékos érkezett vissza Szegedről. Hozzátette, vannak olyanok, akiket szeretnének kölcsönadni a másodosztályba, a tárgyalások ezzel kapcsolatban zajlanak.

Pintér Attila vezetőedző arról is beszélt, hogy milyen posztokra érkezhetnek labdarúgók. Elmondta, hogy középcsatár pozícióban szeretnék megerősíteni a keretet, tárgyalásban állnak olyan játékossal is, aki vasárnap még bajnoki mérkőzést játszott.

– Tudni kell, hogy a Mezőkövesd költségvetése behatárolt, de Tállai András elnök mindent megtesz a keret megerősítésért. Minden poszton két azonos képességű labdarúgóra van szükség, hiszen itt van a koronavírus-járvány is. Azt látjuk, hogy jelenleg az utánpótlásunk nincs olyan szinten, hogy onnan fel tudjuk tölteni a keretet, nekünk viszont szükségünk van arra, hogy az adott posztokra két azonos képességű játékosunk legyen, ezt próbáljuk most megoldani – hangsúlyozta a szakember, aki hozzátette, vannak olyan új futballisták, akik orvosi vizsgálaton vesznek részt és ha az előzetesen megbeszélt feltételek mellett szerződést tudnak velük kötni, akkor a napokban leigazolják az érintetteket. Elmondta, hogy van közöttük olyan, aki jónevű klubból érkezik, de van válogatott kerettagságig eljutó játékos is, a lényeg az, hogy a csapatnak hasznos tagja tudjon lenni. Hozzátette, kényszerhelyzetben vannak, hiszen télen a játékospiac nem olyan erős, mint nyáron, de megpróbálják azokat kiválasztani, akikkel hosszútávon is lehet majd számolni.

Mesterünk újságírói kérdésre elmondta, hogy mindig a következő mérkőzésekre koncentrál, az edzőmeccsek után majd a bajnoki találkozókra fog fókuszálni. Kiemelte, minden összecsapáson szeretnék begyűjteni a győzelemért járó pontokat, de az ellenfelek is ugyanezzel a céllal lépnek majd pályára ellenünk. Azt leszögezte, nagyon szeretnék elkerülni, hogy visszacsússzanak a kiesőzónába.

Felvetésünkre Hagyacki József elmondta, hogy igyekeznek leigazolni azokat a játékosokat, akiket Pintér Attila javasol erősítésként, akár magyar, akár külföldi labdarúgóról van szó. Hangsúlyozta, nagyon nehéz magyar futballistákat szerződtetni, mert a fizetési igényeikből nagyon nehezen engednek. Hozzátette, klubunk ezeket az igényeket nem tudja és nem is akarja kielégíteni. Elmondta, hogy egy külföldi játékost a mai viszonyok között reálisabb áron lehet a csapathoz szerződtetni. Kiemelte, hogy jelenleg magyar és külföldi labdarúgókkal is egyeztetnek, a későbbiekben dől el, hogy kikkel tudnak majd megállapodást kötni.

Pintér Attila ehhez kapcsolódóan hozzáfűzte, hogy szeretne minél több magyar játékost szerződtetni, de jelenleg úgy ítéli meg, hogy azok a magyar futballisták, akik a csapat hasznára lehetnének, a klub számára megfizethetetlenek. Hozzátette, olyan labdarúgókat fognak igazolni, akiket a klub meg tud fizetni és szakmailag is megfelelnek az elképzeléseknek.

A felkészülést illetően keddtől teljes kerettel, napi két edzéssel hangolnak a tavaszi folytatásra labdarúgóink, tudtuk meg a szakembertől. A napi két edzés az erőnlét javítása mellett a taktikai elemek begyakorlása szempontjából is nagyon fontos. Ezt követően szombaton már edzőmérkőzés szerepel a programban.

Pintér Attila a szurkolókkal kapcsolatosan elmondta, hogy ő és a csapat is nagyon sokat kapott a drukkerektől 2016-ban, ezért is nagyon sajnálja, hogy nem látogathatják a mérkőzéseket.

– Azt gondolom, hogy a 6 találkozón aratott 4 győzelemmel a szurkolóinknak is nagyon sok örömet tudtunk volna szerezni. Azt kívánom nekik, hogy maradjanak egészségesek, vészeljék át ezt a nehéz helyzetet és szorítsanak a csapatnak. Nagyon remélem, hogy minél előbb tudunk velük találkozni, hiszen nagyon értékes közönségünk van – zárta mondandóját a szakember."

Legfrissebb híreink