Megvan a Hertha új vezetőedzője – két magyarral már dolgozott együtt

Petry Zsolt fellélegezhet.

Forrás: Hertha BSC

Dárdai Pál vezetőedzői posztról történő távozása óta nem az igazi a Hertha. A magyar kiválóság helyére Ante Covicot nevezték ki, akit novemberben menesztettek, majd alig néhány hónappal később Németország és a világ futballjának az egyik ikonja, Jürgen Klinsmann viharos körülmények között hagyta el a berlinieket. Azóta ideiglenesen Alexander Nouri felelt a szakmai munkáért a felnőttcsapatnál.

Február 11-én a berliniek bejelentették, hogy újra Petry Zsolt a nagyok kapusedzője, majd március 31-én arról érkezett a hír, hogy Dárdai visszatér a klubhoz utánpótlás-edzőnek, de az még nem tisztázott, melyik korosztályhoz.

Nemrég arról tettek hivatalos bejelentést a berliniek, hogy 54 esztendős Bruno Labbadia veszi át az együttes irányítását, aki húsvét után áll munkába.

Labaddia korábban a Bayer Leverkusent, a Hamburgot, a Stuttgartot és a Wolfsburgot is irányította. A szakember Hamburgnál volt Stieber Zoltán edzője, a Stuttgartnál pedig együtt dolgozott Hajnal Tamással. 

A klubvezetők elmondták, a nyártól akartak új vezetőedzőt, de a koronavírus-járvány miatti leállás felülírta a számításaikat.

Azt is leszögezték, hogy Petry Zsolt szerepköre változatlan marad az első csapatnál.

Legfrissebb híreink