Megfogyva bár, de törve nem: jön az U21-es Eb - előzetes

Felveszi a harcot a válogatott - keret, program, részletek.

Forrás: MLSZ

Szerdán rajtol a pandémia miatt két részre bontott magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, melyen koronavírusos megbetegedésektől és sérülésektől tizedelt magyar csapat veszi fel a küzdelmet csoportjában a németekkel, a románokkal és a hollandokkal.

A 12-ről 16 csapatosra bővített tornát eredetileg egyben, júniusban rendezték volna, de a világjárvány okozta halasztások miatt sűrűvé vált az idei versenynaptár, ezért a csoportkört szerdától jövő szerdáig rendezik meg, majd a kieséses szakaszra május 31. és június 6. között kerül sor.

U21-es Eb: presztízscsata Románia ellen - Gera és Mezei válaszolt - NB1.hu

 

Gera Zoltán szövetségi edző csapata rendkívül nehéz csoportba került a decemberi sorsoláson, mivel a románok mellett a németekkel és a hollandokkal találkozik a negyeddöntőt érő első két helyért az A csoportban. A játékosként 97-szeres válogatott szakember kerethirdetését alaposan megnehezítette a koronavírus-járvány, mivel három játékosa az utolsó pillanatban dőlt ki, további kettőre pedig gyógyulását követően elővigyázatosságból nem számít. Később még kapusposzton is cserélnie kellett, méghozzá a csapatkapitány Demjén Patrik koronavírusos megbetegedése miatt, ráadásul ifj. Dárdai Pál és a Puskás-díjas Zsóri Dániel is megsérült, így Gera összesen nyolc futballistáját vesztette el.

A 41 éves tréner korábban úgy fogalmazott: a papírforma alapján negyedik helyen végezne a csapata a csoportkörében, de a játékosokkal közös álmuk, hogy meglepetést okoznak és továbbjutnak. Szerinte azonban a legfontosabb, hogy versenyképes legyen az együttes, amiben a helyzetkihasználásnak döntő szerepe lesz.

U21-es Eb: miért tart a magyaroktól Szalai különc csapattársa? - NB1.hu

 

A magyarok szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, majd három nappal később a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, március 30-án pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

"Mindhárom ellenfelet sikerült kielemezni, egy Eb-n már nincs könnyű ellenfél. A németek Bundesliga-játékosokkal érkeznek és bátran támadnak, a románok gyors, technikás futballt játszanak, a hollandoknak pedig szintén bombaerős a keretük, ráadásul rengeteg gólt szereznek, a selejtezőben ők voltak a legeredményesebbek" - mondta korábban a csoportriválisokról Gera, aki a németek és hollandok ellen arra számít, hogy az ellenfél fog irányítani, de a románok ellen teljesen más mérkőzést vár.

U21-es Eb: 17 millió eurót érő játékossal gyűlhet meg a bajunk - NB1.hu

 

A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, míg Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín. Utóbbiban a szerdai román-holland meccs lesz az első hivatalos találkozó, ugyanis korábban csak egy harmadosztályú tesztmeccset rendeztek az új létesítményben. A finálét a szlovén fővárosban rendezik.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 23 fős kerete:
    
kapusok:
Auerbach Martin (Puskás Akadémia FC), Bese Balázs (Budafoki MTE), Kovács Péter (Budaörs)
védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Szombathelyi Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia FC)
középpályások:
Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas FC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
támadók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia FC), Bukta Csaba (Altach), Kovácsréti Márk (Kisvárda Master Good), Skribek Alen (Budafoki MTE), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (Debreceni VSC), Bíró Bence (MTK Budapest)

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztása (zárójelben a helyszín):

A csoport (Magyarország): Magyarország, Németország, Románia, Hollandia
B csoport (Szlovénia): Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország
C csoport (Magyarország): Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia
D csoport (Szlovénia): Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A magyarok csoportjának programja:

    1. forduló (március 24., szerda):
Magyarország-Németország, Székesfehérvár 21.00
Románia-Hollandia, Bozsik Aréna 21.00
    2. forduló (március 27., szombat):
Magyarország-Románia, Bozsik Aréna 18.00
Németország-Hollandia, Székesfehérvár 21.00
    3. forduló (március 30., kedd):
Hollandia-Magyarország, Székesfehérvár 18.00
Németország-Románia, Bozsik Aréna 18.00

FRISSÍTÉS:

10.47:

U21-es Eb: a német portál eléggé lebecsüli a magyarokat - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink