Marco Rossi: nagy hülye lennék – eldőlt, ott lehet-e Wales ellen

Részletesen mesélt a bakui eseményekről.

Forrás:

Marco Rossi szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy Bese, Kádár és Zsótér azok, akik nem igazán bevethetőek, míg a többiekre számíthat a kapitány. Rossi egyébként elég laza mondattal indította a válaszát:
 
„Nagy hülye lennék, ha pályára engedném az említetteket, hiszen sérültek. Viccet félretéve. Kádár négy hete nem edz izomsérülés miatt. Besének részleges ínszalag-szakadása van, ő sem edzett még velünk. Legjobb esetben a kispadon kaphatnak helyet, hiszen maximum 15-20 percet lennének képesek játszani.
 
Rossi ezután arról beszélt, leülhet-e holnap a kispadra. Mint ismeretes, volt korábbról 1 meccses felfüggesztése és Azerbajdzsánban is elküldték a kispadról.
 
„Az UEFA szabályzata szerint, mivel el lettem küldve a kispadról Azerbajdzsánban, Wales ellen nem lehetek a csapattal, a helyettesem ismét Cosimo Ignuscio lesz. A bíró döntése teljesen felzaklatott, arra tudok gondolni, rossz estéje volt. A sporti súlyos szakmai hibát vétett, mert elküldésem előtt kétszer is figyelmeztetnie kellett volna, viszont ezt az első két lehetőséget átugrotta. Mindig vállalom, amit mondok. Görögországban, amikor kiállítottak, akkor többször is szóváltásba keveredtem a játékvezetőkkel, most viszont semmi ilyen nem történt. Ezért is gondolom, hogy nagyot vétett a játékvezető.”
 
Ezután Németh Krisztián beszélt:
 
„Ott voltam a közelben, amikor Rossit elküldték a kispadtól, semmi olyat nem tett vagy mondott, ami miatt megérdemelte volna a büntetést. A meccs bíróját ismertem Hollandiából, érdekes híre van… Ettől függetlenül a sárga lap, amit kaptam jogos volt. A kapitány elképzeléseit meg tudjuk valósítani, mindent megteszünk azért, hogy ez továbbra is így legyen.”
 
Utána ismét Rossi következett, aki elmondta, tervez változtatásokat a bakui kezdőcsapathoz képest. Hozzátette, a változtatások csak taktikai szempontból indokoltak, mert akik Azerbajdzsánban léptek pályára, mindannyian hozták azt, amiket elvárt tőlük. Kijelentette, Wales sokkal jobban edzett csapat, mint szombati ellenfelünk volt, ezért is kell változtatnia.
 

Legfrissebb híreink