Magyarország-Szlovákia: polgármester a szurkolói balhéban

Megvédte a szlovák zászlót, hősként ünneplik.

Forrás: Novy Cas

A parameter.sk számolt be szerdán arról, hogy több szlovák lap is hősként ünnepli az észak-kelet szlovákiai Čirč nevű falu polgármesterét, Michal Didiket.

Didik több falubelivel utazott hétfőn Budapestre a magyar-szlovák válogatott derbire, ahol a vendégszektorban foglalt helyet azokkal a szlovákiai magyarokkal együtt, akik a magyar válogatottnak szurkoltak. A két tábort rendőrsorfal választotta el egymástól, az elején azonban még akadt egy kis incidens, amikor is egy szlovák, illetve egy Csallóköz felirattal ellátott magyar zászlón civakodott két szurkoló.

Mint kiderült, előbbi drukker maga a polgármester volt. Didik arról nyilatkozott a Nový Čas-nak, hogy miután megérkeztek a szektorba, kifüggesztette a korlátra, maguk elé a faluk nevével ellátott szlovák zászlót.

 

"Röviddel később ott termett egy fickó, és rárakta a mienkre a magyar zászlót. Rögtön odarohantam, hogy mégis mit csinál. Azt mondta, hogy ő odarakja a zászlaját, ahová csak akarja. Veszélyesnek nézett ki, nem volt mindegy. De nem engedhetem meg akárkinek, hogy csak úgy letakarja a szlovák zászlót magyarral" - mondta.

 

Szavai szerint végül fizikai incidensre nem került sor, a szektorban ugyanis sok magyar rendező és rendőr volt. "Lefogták és elvezették őt, a meccs végéig már nem is láttam" - tette hozzá a polgármester.

Legfrissebb híreink