Magyarország-Izland: szurkolói emlék Rossi felfedezettjétől

Sallai, Szalai: életünk legfontosabb meccse jön! - REAKCIÓK

Forrás:

Mint ahogy arról élő videóközvetítésünkben is beszámoltunk, a magyar válogatott hétfőn 17 órától sajtótájékoztatót tartott, ahol Sallai Roland és Szalai Attila válaszolt az újságírói kérdésekre. Ezt követően edzést tartott a nemzeti csapat, amelynek első tizenöt perce a szokott módon sajtónyilvános volt. A cél adott: csütörtökön Izland ellen játszik sorsdöntő mérkőzést a válogatott (a tét az Eb-re jutás), majd vasárnap Szerbia, november 18-án, szerdán Törökország érkezik a Puskás Arénába Nemzetek Ligája-találkozóra.

Élő videóközvetítés a magyar válogatott edzéséről - NB1.hu

 

Elsőként Sallai Roland, a Freiburg támadója nyilatkozott. "Tudjuk, hogy a szurkolók tizenkettedik játékosként ott vannak mögöttünk, még ha nem is teremthetik meg azt a hangulatot a stadionban, amit szeretnének és szeretnénk. Nem lesz könnyű, de remélem, mosolyt tudunk csalni az arcukra csütörtökön. Eléggé kicserélődött az izlandi csapat, generációváltáson estek keresztül, talán kicsit meggyengültek, de vannak extra játékosaik elöl, nagyon oda kell figyelni rájuk. Aki nálunk odakerül a kapu elé, annak maximálisan ki kell használni a helyzeteit. Ki lehet jelenteni, hogy ez lesz karrierünk legfontosabb meccse! Nagyon készülünk, remélem, sikerrel hagyjuk el a pályát. Válogatott szinten nincs könnyű meccs, maximálisan oda kell raknunk magunkat, így lesz ez csütörtökön is. A negatív hírek soha nem jók, de profi játékosok vagyunk, túltesszük magunkat ezen és koncentrálunk."

Az nb1.hu kérdésére Sallai elmondta, nincs különbség abban, hogy épp skandináv válogatott vagy más stílusú és mentalitású ellenfél ellen kell pályára lépni, s ugyan a válogatott speciálisabb, mint egy klubcsapat, minden mérkőzés minden percét élvezni kell.

 

Ezt követően Szalai Attila, az Apollon védője válaszolt a kérdésekre. "Bő egy éve debütáltam a válogatottban, sok minden történt velem azóta, sokat fejlődtem és jó irányba haladok. Boldog vagyok, ez volt a cél, de a lényeg, hogy ez a szint még magasabb legyen. A friss fejleményekkel kapcsolatban Szoboszlai Dominikról annyit tudunk, hogy a mai tesztről várjuk az eredményt, és sajnálom a zárt kaput is. Az egészség a legfontosabb, bízok abban, hogy a tévék elől szurkolóknak örömöt tudunk okozni. Eddig a szervezettség és csapategység volt a kulcs nálunk, ezt kell továbbvinni a jövőben. Jó úton járunk, cél a sikeresség. Izland fizikális csapat, jó testfelépítésüek, jó a fizikumuk, a rögzített helyzeteknél is erősek,, de felvesszük a harcot és a csapategységünkkel, valamint az egyéni kvalitásunkkal föléjük tudunk kerekedni. Jól érzem magam, jó az erőnlétem, abszolút készen állok. Érezzük mi is, hogy az év legfontosabb meccse előtt állunk, a nyomás azonban édes teher és extra motiváció az is, hogy ilyen lehetőség van a kezünkben. Emlékszem, anno otthonról követtem a 2015-ös Eb-selejtezőket, álmodozó gyerekként én is átéltem, mekkora öröm szabadult fel ebben az országban. Remélem, hogy ugyanezt meg tudjuk ismételni ezúttal."

Szalai újságírói kérdésre elmondta, tétmeccsen még nem rúgott tizenegyest, de van annyira határozott és mentálisan erős, hogy adott esetben odaálljon a végén egy büntetőre a párbajban, ha a mérkőzés úgy alakul.

Legfrissebb híreink