Magyarország-Andorra: mi legyen Fiolával a kezdőcsapatban?

Hogyan lesz a két csatár, két csatár?

Forrás: MLSZ

„Két csatárral kezdünk Andorra ellen” - jelentette be Marco Rossi szövetségi kapitány a kedd déli sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a szerkezet mellett a kezdőcsapatban is lesz változás holnap este, majd nem sokkal később az MLSZ azt is bejelentette, hogy Szalai Ádám, a legfontosabb játékosunk mellett (ezt állítja róla Rossi és az összes játékos is, tehát így van) mindenki másnak is negatív lett a koronavírus-tesztje.

Gulácsi Péter és Willi Orbán nem lesznek már ezen a meccsen a válogatottnál, mindenki más viszont részt vett a kedd délutáni edzésen, így az a Schäfer András is, aki fogproblémák miatt az utolsó pillanatban maradt ki az Albánia elleni kezdőcsapatból.

És akkor térjünk vissza Rossi kijelentésére. Két csatárral játszunk, mondta a kapitány, de ez nem biztos, hogy azt jelenti, hogy csak ketten lesznek olyanok, akiknek csatárfeladataik lesznek.

A várható kezdőcsapattal kapcsolatban el kell mondani, hogy 15 éve megszűnt az a rendszer, amikor a klubok vagy a válogatottól egy illetékes megadja az nb1.hu-nak és a Nemzeti Sportnak előre egy nappal a kezdőcsapatot, emiatt van az, hogy, hogy beharangozó cikkeinkben csak a válogatott mérkőzések előtt jeleztünk az utóbbi 15 évben várható kezdőt (értelemszerűen előtte az nb1-es meccseknél is így tettünk), de azt is az MTI-re hivatkozva.

Az MTI azonban, a szokásával ellentétben, sem az Albánia, sem most, az Andorra elleni meccs felvezetéseként nem adott ki saját kútfőből várható kezdőcsapatot, így a Rossi által elmondottak alapján próbáltunk a kapitány fejével gondolkozni, ami nem jelenti azt feltétlenül, hogy az lesz a kezdőcsapat, amit jelzünk.

Mégpedig azért, mert az nb1.hu például Fiolát tuti nem a bal oldalon játszatná, így kijelenthető, hogy az alul jelzett kezdőcsapat(unk) egy Rossi által előrevetített és az nb1.hu által legideálisabbnak tartott vegyes felvágott. Íme:

Dibusz – Botka, Lang, Fiola, Szalai Attila – Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer – Sallai, Szalai Ádám, Szoboszlai

A találkozó szerdán 20.45-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink