Magyar válogatott akar lenni az NB II-es klub játékosa - videó

Névrokona nyomdokaiba lépne.

Forrás: MTI

A magyar válogatott és a Gera név néhány évvel ezelőtt összeforrt egymással. Gera Zoltán 97 alkalommal ölthette magára a nemzeti együttesünk szerelését, a fellépései során pedig 26 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Góljai közül kiemelkedik a portugáloknak lőtt találata, amelyet a 2016-os Európa-bajnokság legszebb góljának választottak. 

Névrokona nyomdokaiba lépne az MTK-ban futballozó Gera Dániel. A 24 éves futballista 2015. május 23-án debütált az NB I-ben, a Haladás elleni összecsapáson kilenc percet töltött a pályán. A premiert követően még 70 élvonalbeli mérkőzésen kapott lehetőséget a bizonyításra Gera. Első gólját a legmagasabb osztályban 2016-ban szerezte, ekkor egy gyönyörű tekeréssel szomorította el a békéscsabai együttes tagjait. 

Gera Dániel Richárd gólja az MTK Budapest - Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen

 

Gera karrierjét az utóbbi időben sérülések keserítették meg. Gera az MTK TV-nek elmondta, hogy nemrég gyakorlatilag a műtétek és a rehabilitációk töltötték ki az életét. A játékos hozzátette, nyáron eléggé mélyponton volt, de azóta sokat erősödött. Manapság már boldog, mivel edzhet és futballozhat. Emellett egy komoly célt is kitűzött maga elé a kék-fehérek labdarúgója. 

"Tudom, hogy mi van bennem, és hova érhetek el. Mindenképp válogatott szeretnék lenni. Ezt már nagyon kiskoromban kitűztem, és ebből nem engedek" - hangsúlyozta Gera Dániel, aki ebben az idényben mindössze 56 percet tölthetett a pályán a bajnokságban. Gera az előző szezonban hat gólt szerzett az NB I-ben, de találatai ellenére a patinás fővárosi csapat elbúcsúzott az élvonaltól. 

Gera: "Nem adom fel, amíg nem leszek válogatott"

 

Az biztos, hogy a nemzeti együttesbe nem könnyű bekerülni a másodosztályból. Ám azt nem szabad elfelejteni, hogy az MTK öles léptekkel közelített az élvonal felé, a csapat vezeti a másodosztályt, a kék-fehérek előnye tizenkét pont a harmadik Vasassal szemben. Persze a mostani helyzetben nem igazán lehet megtippelni, hogy mikor folytatódhat hazánkban a fociélet, de az is biztos, ha a feljutó MTK-ban Gera tündökölni fog, Marco Rossi érdeklődését is felkeltheti. És akkor egy álom valósulna meg...

Legfrissebb híreink