Magyar Kupa: Soroksár 85 év után

Lipcseiéknek nincs vesztenivalója.

Forrás: soroksarsc.hu

85 év után nyerhet Magyar Kupát a Soroksár, de természetesen ehhez még meg kell küzdenie az elődöntőben a Honvéddal, majd a döntőben a Vidi vagy a Debrecen valamelyikével. Ha nem is alakul ilyen jól sorsuk, akkor is büszkék lehetnek idei szereplésükre, hiszen már a Puskás Akadémián való túljutás is kisebb csodaszámba ment. Lipcsei Péter a mérkőzés előtt a Blikknek nyilatkozott, ebből szemezgetünk.
 
– A nyolcba kerülést sem várta tőlünk senki, nekünk már a negyeddöntő is ajándék volt. Legutóbb 1934-ben jutott el a legjobb nyolcig a klub, igaz, akkor meg is nyerte a trófeát. Óriási tett, hogy most itt vagyunk, természetesen nagy az öröm – válaszolta Lipcsei arra a kérdésre, kisebb csoda-e, hogy idáig jutottak, majd rátért a Honvédra: – Természetesen nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de ahogy elmondtam a srácoknak is, nyugodtan, felszabadultan kell futballoznunk, vesztenivalója csak a Honvédnak van. Ugyanolyan alázattal, szerényen kell játszanunk, ahogy azt a Puskás ellen is tettük. Az biztos, nem becsülhetnek le minket a kispestiek, megpróbálunk újabb bravúrt elérni.
 
Az ötvennyolcszoros válogatott emellett beszélt kisebbik fiáról, akinek edzője, a Fradiról, arról, hogy szeretne egyszer az FTC padjára is leülni, illetve a bajnoki teljesítményükről is. A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.
 

Legfrissebb híreink