Magyar Kupa: Pintér nagy dicsérete - reakciók

Zekic egyvalamit különösen hiányolt.

Forrás: dvtk.eu

Mint arról beszámoltunk, a Mezőkövesd kedden kora este 2-0-ra legyőzte a DVTK-t, így bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Magyar Kupa: egy hete még DVTK-s volt, most ellenük ünnepelt - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Pintér Attila (Mezőkövesd): "Nagyon jó kupamérkőzést láttunk, mindkét csapat tovább akart jutni, és nagy erőket mozgósított ennek érdekében. Az első 15-20 percben próbált nagy nyomást helyezett ránk a DVTK, de jól kezelték a játékosok ezt. Ilyen mérkőzésekből kellene minél több, mert az jót tesz a Magyar Kupának, jót tesz a magyar futballnak. Pénteken újra a DVTK-val játszunk, az teljesen más mérkőzés lesz. Már ma is sokkal erősebb DVTK-val találkoztunk, mint azelőtt. Diósgyőrben is egy nagyon jó mérkőzésre számítok, bízom benne, hogy mi járunk sikerrel."

Zoran Zekić (DVTK): "Az első harminc percben kiegyenlített játékot láttunk, majd két elkerülhető góllal megnehezítettük a saját dolgunkat.  Mindent megtettünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ez a cserékkel sem sikerült. Próbáltunk játszani, de a hiányzó agresszivitás miatt nem tudtuk összeszedni a hosszú indítások után a lecsorgó labdákat, ráadásul túl nagy területet hagytunk ellenfelünknek. Gratulálok  a Mezőkövednek, és sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában!"


ELŐZMÉNYEK

MEZŐKÖVESD-DVTK 2-0 (2-0)

Borsodi rangadóval kezdődött el a Magyar Kupa nyolcaddöntős szakasza - ezzel párhuzamban a Mezőkövesd lett az első negyeddöntős. Pintér Attila hazai pályán játszó csapata már a 12. percben kapufáig jutott a DVTK ellen, Martic még nem ünnepelhetett, ám az első félidő végén előbb a néhány napja még a diósgyőrieknél játszó (az első keretből néhány hete kikerülő, ezt követően távozó), első kövesdi találkozóján pályára lépő Rui Pedro már igen, majd nem sokkal később Vutov is. A második játékrészben változtatott Zoran Zekic, ám a helyzeteiket nem váltottak gólra, az eredmény pedig akkor sem változott, amikor Kamenar kapufára lőtt - 2-0-ra győzött, és továbbjutott a Mezőkövesd.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: RUI PEDRO

Mindig nagy sztori, amikor valaki a debütálómeccsén betalál, pláne a volt csapat ellen - a portugál aktívan játszott, egyáltalán nem illetődött meg, aztán rendesen megünnepelte a gólját. Járt is az ölelés Pintér Attilától.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ÖT KÖVESDI CSODAPERC

Egyértelműen az első félidő végi roham döntötte el a meccset, két elpuskázott helyzet mellett két gól volt a Mezőkövesd mérlege öt perc alatt, mindez eldöntötte a továbbjutást.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

37. perc: Chrien labdája az üresen Rui Pedrónál köt ki, aki közelről könnyedén lő a rövid alsóba. 1-0

42. perc: Chrien lövését védi Malenica, ám Pikk felszabadítása rossz helyen köt ki, Vutov közelről a bal felsőbe talál. 2-0

 

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A két csapat pénteken ismét egymás ellen találkozik, akkor Miskolcon.


JEGYZŐKÖNYV:

Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Vadnai, 81.), Pillár, Szeles T., Vajda S. – Rui Pedro (Cseri, 65.), Martic (Karnyicki, 81.), Chrien (Kamenar, 65.) – Vutov (Jurina, 76.), Nagy D., Vojtus. Vezetőedző: Pintér Attila
DVTK: Malenica – Sesztakov, Karan, V. Soldo, Pikk – Max (Márkvárt, 61.),  Zivulic – Zsiga (Suljic, 61.) – Roshi (Grozav, 61.), Ivanovszki (Vanecek, 62.), Drazsics (Molnár G., 73.). Vezetőedző: Zoran Zekic

gólszerzők: Rui Pedro (37.), Vutov (42.)

Legfrissebb híreink