Magyar Kupa: megvan a legjobb 4 csapat - eredmények, összefoglalók

Egy NB II-es csapat maradt csak talpon.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Megvan a Magyar Kupa legjobb 4 csapata, határozatlan ideig utoljára tekinthettek meg szurkolók a stadionban focimeccset.

MOL Fehérvár FC-ZTE FC 5-0

A Videoton jutott be elsőként a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé, hazai pályán 5-0-ra ütötte ki a ZTE-t. Már a 29. percben a Vidi állt továbbjutásra, Hodzic, Bamgboye és Houri góljaival. A maradék két találat a második félidőben született, a 62. percben Hodzic duplázott, majd a 90. percben Nikolics állította be a végeredményt.

Továbbjutott: MOL Fehérvár FC, 5-2-es összesítéssel

 

Security Check Required

(null)

 

Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0

Sorozatban harmadszor találkozott egymással a két csapat, az előző két meccsen egyetlen gól sem született, most viszont kettő is. Az első félidő hajrájában jutott előnyhöz a Honvéd Gazdag révén, a Szegeden megrendezett meccsen. A kegyelemdöfést Kamber vitte be a 78. minutumban, innen már nem tudott felállni a Paks. A Honvéd győzelmével biztossá vált, hogy egy budapesti csapat lesz a legjobb 4 között.

Továbbjutott: Budapest Honvéd, 2-0-ás összesítéssel

 

Security Check Required

(null)

 

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-1

Soványka előnnyel fogadták Kuttorék Hornyákékat, az első meccsen 1-0-ra tudott nyerni a Mezőkövesd. A visszavágón sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbítás lesz a meccsen, hiszen Gyurcsó a 47. percben megszerezte a vezetést a vendégek számára, amire sokáig nem tudtak válaszolni a hazaiak. A 89. percben azonban Pillár révén egyenlíteni tudott a Mezőkövesd, ez a gól továbbjutást ért, a mezőkövesdi csoda tehát a Magyar Kupában is folytatódik.

 

Security Check Required

(null)

 

Továbbjutott: Mezőkövesd Zsóry FC, 2-1-es összesítéssel

MTK Budapest-Dorogi FC 3-0

Az NB II-es csapatok csatáját a másodosztály listavezetője indulhatott előnyből, de nem bízta a véletlenre a dolgot az MTK. Az első félidőben két gólt szereztek a kék-fehérek, majd a második játékrész végén ezt megtoldották még eggyel. Így az MTK jutott a legjobb 4 közé, ezzel az is eldőlt, hogy két fővárosi csapat lesz a legjobb négyben.

 

Security Check Required

(null)

 

Továbbjutott: MTK Budapest, 4-0-ás összesítéssel

Legfrissebb híreink