Magyar Kupa: megtört az átok a Honvédnál

Magabiztos győzelmet arattak a kispestiek.

Forrás:

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ

DUNAHARASZTI MTK (NB III)–BP. HONVÉD 1–7 (0–5)
Dunaharaszti, 900 néző. Vezette: J
uhász Dávid (Szalai Dániel, Imrő János)
DUNAHARASZTI: Scheilinger – Bíró T., Gancsal, Torkos, Sundas – Kovács G., Rétsági – Fekete O. (Mészáros D., 77.), Mendebaba, Varga T. (Kántor, 77.) – Nicsenko (Fekete
M. 72.). Edző: Króner Péter
HONVÉD: Tujvel – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Kovács N. (Aliji, 58.), Nagy G., Banó-Szabó (Ben-Hatira, 62.), Kukoc (Uzoma, 75.) – Vadócz – Kulacs, Cipf. Vezetőedző:
Giuseppe Sannino
Gólszerző: Batik (0–1) a 4., Cipf (0–2) a 13., Kukoc (0–3) a 21., Banó-Szabó (0–4) a 34., Kálnoki-Kis (0–5) a 44., Mendebaba (1–5) az 57., Kulacs (1–6) a 76., Kulacs
(1–7) a 93. percben

A Honvéd a Dunaharasztit búcsúztatta a Magyar Kupában. A fővárosiak gyakorlatilag egy félidő alatt lerendezték a mérkőzést, hiszen ötgólos előnyre tettek szert. Érdekesség, hogy a vezetést Batik révén szerezte meg az NB I-es csapat. A védő nemrég panaszkodott amiatt, hogy nem jönnek a gólok, nos, most megtört az átok. A szünetig Batik mellett Cipf, Kukoc, Banó-Szabó és Kálnoki-Kis is beköszönt. A térfélcsere után Mendebaba ugyan szépített, de Kulacs még két góllal terhelte a Dunaharaszti kapuját. A meccset a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

Giuseppe Sannino természetesen elégedetten értékelt a lefújás után. A kispestiek olasz mesterében a második félidő miatt maradt némi hiányérzet.

"Bár az eredmény mást mutat, a futballban sosincs könnyű mérkőzés. Az első félidő nagyon tetszett, a második már nem annyira, de a legfontosabb, hogy komolyan vettük a találkozót. Örülök a nagy különbségű győzelemnek, jöhet a folytatás!

Bár több játékosunk hiányzott, aki lehetőséget kapott az megmutatta, hogy számíthatok rá, mindenki bizonyította, hogy nem érdemtelenül viseli a Honvéd mezét" - fogalmazott Sannino. 
 

Legfrissebb híreink