Magyar Kupa: Lipcsei Péter ilyen érdemjegyet adott a játékosainak

A Soroksár taktikájáról is beszélt az edző.

Forrás:

Egygólos hátrányt kell eltüntetnie a Soroksárnak ahhoz, hogy bejusson a Magyar Kupa döntőjébe. Lipcsei Péter együttese 2-1-es vereséget szenvedett a Honvéd ellen az elődöntő első meccsén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ennek ellenére bízhatnak a Sori drukkerei az újabb bravúrban, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a gárda az előző kanyarban a szintén NB I-es Puskás Akadémiát ütötte ki. 
 
Lipcsei Péter vezetőedző a lefújás után az M4 Sportnak azt mondta, hogy a futballistái 10-esre vizsgáztak. Hozzátette, maradéktalanul elégedett a tanítványai teljesítményével, ugyanis mindent megtettek a jó szereplésért. A tréner szerint az első félidőben rá lettek kényszerítve a védekezésre, de megoldották. Tisztában voltak vele, hogy a Honvédban sok magas játékos van, így próbáltak minél kevesebbet szabálytalankodni, hiszen a pontrúgások nagy veszélyt hordozhattak magukban. Lipcsei elárulta, tudják az erőviszonyokat, ennek ellenére a visszavágón sem feltartott kézzel fognak kifutni a pályára. Reményei szerint a párharc második felvonásán már számíthat azokra a játékosokra, akik a szerdai meccset sérülés miatt hagyták ki. 
 
Egyébként az kicsit bánthatja Lipcseit, hogy egy pontrúgás okozta végül a "vesztüket", hiszen Kálnoki Kis Dávid egy szöglet után állította be a végeredményt. 
 
A Honvéd-Soroksár mérkőzés összefoglalóját itt olvashatják. 

Legfrissebb híreink