Magyar Kupa: drámai hajrá döntött a trófeáról - videó

Emlékezetes finálét játszottak a csapatok.

Forrás:

MOL Vidi FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, v.: Iványi
gólszerzők: Scepovic (80.), Hadzic (91.), illetve Holender (14., 11-esből)
sárga lap: Vinicius (13.), Stopira (26.), Elek (35.), Scepovic (37.), Nikolov (55.), Hadzic (92.), Kovács I. (94.), illetve Nagy G. (32.), Lovric (53.), Batik (57.), Kukoc (92.)
MOL Vidi FC: Kovácsik - Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász, Vinicius, Stopira - Pátkai (Futács, 73.), Elek (Hadzic, a szünetben) - Nikolov, Nego, Scepovic - Huszti
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani, Heffler, Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma (Kukoc, 81.) - N'Gog (Danilo, 77.), Holender
 
Abból a szempontból történelmi döntőt rendeztek szombat este a Magyar Kupában, hogy a Vidi és a Honvéd még nem találkozott egymással a fináléban. A fővárosiak a nyolcadik, míg a fehérváriak a második elsőségükre hajtottak a Groupama Arénában. 
 

A meccs első nagy lehetősége Holender előtt adódott, de a kispestiek gólzsákja nem tudott gólt szerezni a 12. percben. Sokáig nem búslakodott a társgólkirály, hiszen egy tizenegyest harcolt ki, a büntetőt pedig magabiztosan értékesítette. 
 

A térfélcsere után egyre nagyobb nyomás nehezedett Gróf Dávid kapujára, de a fővárosi együttes kapusa sokáig állta a sarat. A 66. minutumban aztán Stopira járt túl a hálóőr eszén, de Iványi játékvezető nem adta meg a gólt, mivel nem adott engedélyt a szabadrúgás elvégzésére. A döntés egyébként komoly vitát váltott ki, Marko Nikolicsot például elküldte a kispadtól a bíró.
 

A folytatásban sem lassított a fehérvári alakulat, amelynek erőfeszítései végül kifizetődtek. A 80. percben egy szöglet után Juhász csúsztatott, a labda Scsepovicshoz került, aki két méterről talált be.
 

 
A hosszabbításban pedig Hadzic állította be a 2-1-es végeredményt, így a Vidi a bajnoki második helye mellé a Magyar Kupa behúzásával zárta a szezont.  A Fejér megyei csapat az első kupagyőzelmét 2006-ban aratta. 

Legfrissebb híreink