Magyar Aranylabda: eredményesség vagy csapatszellem – interjú a legjobb magyar edzővel

Egy játékosra még mindenképpen szüksége lenne Kuttor Attilának.

Forrás: Mezőkövesd

A 22. Magyar Aranylabda-szavazáson a labdarúgással foglalkozó szakírók szavazatai alapján Kuttor Attila lett a legjobb magyar edző 2019-ben. Kuttor mögött Lőw Zsolt, a PSG másodedzője lett a második, míg a harmadik helyet Dárdai Pál szerezte meg, aki nyárig a Hertha BSC trénere volt.

Kuttorral a tegnapi, Vasas elleni edzőmeccsük után beszélgettünk, a találkozót 3-1-re nyerték meg a kövesdiek. A csapathoz eddig a magyar válogatott Guzmics Richárd érkezett a Slovantól, valamint Dino Besirovic kölcsönbe a Hajduk Splittől.

Vasas-Mezőkövesd: kit érdekel az orosz kormány? - Helyszíni riport - NB1.hu

 

2019 legjobb magyar edzőjéről tudni kell, hogy egész évben, így az őszi szárnyalás során is többször kihangsúlyozta, hogy Mezőkövesden igazi csapatként tudnak együttműködni, ráadásul a klub valamennyi alkalmazottjával együtt. 

És ezt most is megerősítette!

Csapatmunka volt a legjobb edző díj elnyerése is?
Abszolút! A stábom, a csapat és a klub nevében is nagyon szépen köszönöm, köszönjük a szavazatokat. Adott a feladat, úgy kell dolgoznunk és teljesítenünk a továbbiakban, hogy bebizonyítsuk, méltóak vagyunk az elismerésre.

Miben segíti a klub leginkább a munkádat a hétköznapokban?
Nagyon sok aprósággal, amiket nem is lát a közvélemény. Szeretnénk napról napra fejlődni, előrelépni. Rengeteg szegmenset sorolhatnék fel. Elindultunk egy úton, de nem dőlünk hátra, mert mindenben fejlődni kívánunk.

Első (edző)meccsetek volt a Vasas elleni, amit 2020-ban láttam. Olyan vezényszavakra figyeltem fel, melyek azt erősítik, továbbra is kiemelten fontosnak tartod, hogy a csapatszellem minden pillanatban, minden játékhelyzetben az első helyen legyen. Új igazolásokkal még összetartóbbak lesztek?
Azt gondolom, hogy igen. Nagyon bízunk ebben, mert válogatott szintű futballistákat sikerült Mezőkövesdre hoznunk. Biztos vagyok benne, hogy a csapat minőségét emelni fogják, remélem, ez a mérkőzéseinken is észrevehető lesz majd.

Mindig a vezetőségé az utolsó szó az átigazolásoknál. De neked, mint vezetőedzőnek, szükséged lenne-e még játékosra vagy készen van a keret?
Gyakorlatilag megvagyunk, ám az egyáltalán nem titok, hogy csatárt mindenképpen szeretnénk még igazolni. Mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön a tervünket megvalósítani. Javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon.

Bajnoki rajtig mi a legfontosabb teendőtök még?
Van még egy edzőmeccsünk szombaton, ez az időzőjeles főpróbánk (a szlovák élvonalbeli MFK Zemplín Michalovce lesz az ellenfél, de a második sor a Dorog ellen lép pályára a tervek szerint – a szerk.). Az utolsó napokban az első meccs előtt már speciálisan csak a Kisvárda elleni feladatokra koncentrálunk.

22. Magyar Aranylabda-díj: tarolt az RB Leipzig és az FTC - NB1.hu

Az nb1.hu 22. alkalommal is meghirdette a Magyar Aranylabda-szavazást. A voksolásra a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szerkesztőségeket, illetve szakújságírókat kértünk fel, idén is 5 kategóriában. Az első helyezettek 7, a másodikok 3, a harmadikok 1 pontot kaptak. Az nyert, aki a legtöbb pontot kapta.

Mi a cél tavasszal? Az eredményesség vagy a csapategység fenntartása?
A második. A csapategység és a csapatként való fejlődés. Szeretnénk elérni, hogy ezekben a tulajdonságokban tudjunk még tovább fejlődni.

Nem nehéz kitalálni, ha az eddigi siker zálogának tekintet remek szellemiség még tovább fejlődik, akkor a tavasza is igen elismerésre méltó lesz a harmadik helyen telelő csapatnak.

Legfrissebb híreink