Lőw Zsolt vezetőedzőként térhet vissza Németországba

Két másik nevet is bedobott a német sajtó.

Forrás:

"Lőw Zsolt lehet a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő VfB Stuttgart vezetőedzője.

A lehetőségről a Stuttgarter Zeitung keddi számában írtak, azzal a kiegészítéssel, hogy a klubvezetők egyelőre nem vették fel a kapcsolatot a 40 éves magyar szakemberrel.
    
Lőw jelenleg a francia bajnok Paris Saint-Germain csapatánál dolgozik Thomas Tuchel segítőjeként, és a vezetőedzőhöz hasonlóan 2021 nyaráig érvényes a szerződése.
    
Bár a VfB Stuttgart a harmadik, osztályozót érő helyen áll a Bundesliga 2-ben, a klubvezetők az utóbbi hetek visszafogott eredményeit látva hétfőn megköszönték a nyáron szerződtetett Tim Walter edző munkáját. Thomas Hitzlsperger kiemelte: veszélyben érezték céljaik elérését, ezért a váltás mellett döntöttek.
    

A Kicker úgy tudja, hogy Sandro Schwarz és Markus Anfang neve is felmerült a lehetséges utódok között. A Stuttgarter Zeitung információi szerint azonban egyikükkel sem számolnak az ötszörös - legutóbb 2007-ben aranyérmes - német bajnoknál, amely az előző idény végén az osztályozón bukta el élvonalbeli tagságát az Union Berlinnel szemben" - jelentette az MTI.

 

Lőw játékos-pályafutását Újpesten kezdte, majd Németországba igazolt, volt az Energie Cottbus, a Hansa Rostock, a Hoffenheim és a Mainz alkalmazottja is. Másodedzőként eddig az FC Liefering, az RB Salzburg, az RB Leipzig bizonyított a PSG előtt.

Játékosként 25-ször volt magyar válogatott, 1 gólt szerzett a nemzeti csapatban. 

Legfrissebb híreink