Lipcseinek kellene a Fradi magyar U21-es válogatottja – interjú

Elmondta a játékosának, hogy Torghellének jár a tisztelet.

Forrás: Soroksár SC

Eddig Frőhlich Roland és Pölöskei Péter távozása történt meg hivatalosan a Soroksárnál, éppen ezért is kérdeztük azt is meg Lipcsei Péter vezetőedzőtől, milyen változások várhatóak még a Fradi fiókcsapatában a télen. Lipcseivel a Vasas elleni, az angyalföldiek által szombat délben 1-0-ra megnyert edzőmeccs után beszélgettünk.

Tudom, hogy nem szeretsz veszíteni te sem, de legalább jó meccset játszottatok.
Felénél vagyunk a felkészülésnek, próbáltunk mindenkinek lehetőséget adni a Vasas ellen, így a fiataloknak is, akik szintén nagyon sokat dolgoztak a héten. Az eredménnyel nem vagyok elégedett. Voltak hibák, amiket megpróbálunk a jövő héten kijavítani. Vannak betegeink, sérültjeink, ma ennyit tudtunk kihozni magunkból.

nb1.hu - Feczesin bemutatkozik, Lipcsei a Fradival...

Feczesin bemutatkozik, Lipcsei a Fradival egyeztet majd játékosokról

Az egymás közötti kommunikáció hiányát többször is számon kérted meccs közben a játékosaidtól.
Mindig is kérem tőlük, hogy ez legyen meg. A kapustól kezdve, majd a belső védőkön és a középpályás soron át olyan vezéreknek kell lenniük, akiknek folyamatosan irányítaniuk kell, hogy ki, mikor, merre helyezkedjen. Ha ez megvan a futballisták között, akkor az hatalmas segítség a csapatnak.

Eddig két távozót jelentettetek be. Aligha hiszem, hogy kész a keret?
Kellenének még játékosok. Látom, hogy az ellenfeleink nagyon erősítenek, mi még nem tudtunk. Nekünk az lesz, ami maradt, mert ugye eddig is csak távozóink voltak.

A Ferencvárostól nem kaptok játékosokat?
A Fradi kedden jön haza az edzőtáborból, szerdán lesz egy megbeszélésünk Hajnal Tamásékkal. Nyilván fiatalok érkezése várható, gondolok itt elsősorban az U21-es válogatott, télen a Győrtől megszerzett Szánthó Regőre, aki ha nem kerül oda az első kerethez a zöld-fehéreknél, akkor kettős igazolással nálunk fog játszani. Hangsúlyozom, fiatal versenyzők érkezése várható.

Előbb említetted, hogy szépen beigazolnak a riválisaitok. Mennyire lehet éles a tavasz a másodosztályban?
Bárki, bárkit megverhet vagy kikaphat tőle. Ősszel, az utolsó fordulóban mi is legyőztük a Vasast 5-3-ra, ráadásul parádés játékkal. Kiélezett lesz a küzdelem, főleg elől. Van három-négy-öt csapat, akik a feljutásért versenyeznek majd, lesznek körbeverések is.

Soroksár SC - Vasas FC| 5-3 (1-1) | Merkantil Bank Liga NB II. | 21. forduló

2019.12.15. Merkantil Bank Liga NB II. |21. forduló |2019/20| MLSZTV Soroksár SC - Vasas FC| 5-3 (1-1) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

Szerető Kriszofer összeveszett a meccsen Torghelle Sándorral. Mit mondtál neki, amikor atyai öleléssel magadhoz hívtad, majd ott tartottad néhány pillanatig?
Krisztofer rendkívül jó futballista, de sokat kell beszélgetni vele. Használnia kell a fejét, nem szabad indulatosnak lennie. Elmondtam neki, hogy meg kell adnia a tiszteletet az idősebb játékosnak. De nem úgy, hogy visszadumálok neki. Viszont kell a másik oldal is, mert szeretem, ha vagány egy játékos, de a tiszteletet akkor is meg kell adni a rutinosabbnak.

Jövő héten kezdődik az NB I-es bajnokság. Ott is nagy lesz a küzdelem?
Szerintem a Fradi magasan megnyeri a bajnokságot. Nem becsülöm le a Videotont, de a Fradi akkor is nagyon erős. Nagyon sokan vannak a Ferencvárosnál, nagyon sok a minőségi játékos, minden posztra van két-három olyan futballista, aki extra szintet képvisel. Olyanok, akik bármikor el tudnak dönteni egy adott mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy a Fradi lesz a bajnok.

Legfrissebb híreink