Libabőr: a szokásosnál is meghatóbban zengett a Nélküled - videó

Ismétlés következik.

Forrás: DAC/Facebook

A Dunaszerdahely mérkőzéseinek már-már elengedhetetlen eleme a Nélküled című dal. Szlovákiában március 7-től szünetelnek a bajnokságok a koronavírus miatt. Ennek ellenére a dal ismét felcsendült, de ezúttal nem a dunaszerdahelyi arénában. A DAC és az YBS fanklub ötletének köszönhetően szombaton 16.50-kor a Kárpát medence lakói közösen énekelhették a Nélküled szövegét. A felhíváshoz rengetegen csatlakoztak, így több ezer torokból zengett a sláger. Ezt az akciót egyébként április 4-én (szombaton) meg akarják ismételni.

Világi Oszkár, a Dunaszerdahely tulajdonosa szerint szimbolikus volt a közös éneklés, hiszen ezzel az összetartozást tudták kifejezni.

"Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását" - fogalmazott Világi a Dunaszerdahely hivatalos weboldalának.

Domonkos Roland sikeresnek véli a kezdeményezést, hiszen rengetegen csatlakoztak az akcióhoz.

"Ezekben a napokban nem az a legfontosabb, ki melyik csapatnak szurkol, mert csak teljes összefogással tudunk küzdeni, csak közösen leszünk igazán erősek. Ezért is állt az YBS a klub mellé ebben a kezdeményezésben. Mertünk nagyot álmodni, azzal a céllal, hogy ne csak a DAC szurkolói, hanem az egész magyarság bekapcsolódjon a mai éneklésbe. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a visszajelzések alapján az anyaországi szurkolói csoportok mellett ma velünk énekeltek az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyarok is" - mondta Domonkos Roland, az YBS fanklub elnöke.

A klub és a szurkolók ezzel szerettek volna köszönetet mondani azoknak, akik a koronavírus miatt erejüket megfeszítve dolgoznak. 

Security Check Required

 

Legfrissebb híreink