Letargiában a magyarok, spóroltak a horvátok - reakciók

Gulácsi: "Egyszerűen lenyomtak minket."

Forrás: MTI

Mint ismeretes, a magyar válogatott csütörtök este 3-0-s vereséget szenvedett Horvátország ellen Splitben. Az Eb-selejtezőt követően a magyar játékosok, valamint Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya is megszólalt. 

Horvátország-Magyarország: karácsony lett Rossi és Modric jóslatából - NB1.hu

„Most annyira nem foglalkoztat, hogy visszatértem és végig játszottam kezdőként – fogalmazott Vida Máté. – Sajnálom ezt a meccset, több volt benne. Szerettünk volna meglepetést okozni, de már a meccs elején ez megbukott. Igazából magunkat vertük meg, három egyéni hibából kaptunk gólt. Csapatként fogunk összetartani továbbra is.”  A DAC 23 éves játékosa hozzátette, nehéz lesz felkészülniük a vasárnapi, Azerbajdzsán elleni találkozóra, de együtt lesz a csapat és igyekszik kijavítani a horvátok elleni csorbát. Arra egyelőre ő sem tudott mit mondani, hogy mi okozhatta az óriási egyéni hibákat, de kifogásokat nem keresett, annak ellenére sem, hogy tudja, a világ egyik legjobb csapata a horvát.

„Azt gondolom, hogy jó tervünk volt a mérkőzésre – árulta el Willi Orban, majd hozzátette: nagyon buta hibákat követtünk el és emiatt vesztettük el a találkozót. Nyilván csalódottak vagyunk, de már előre kell tekinteni az Azerbajdzsán elleni mérkőzésre.” 

 

A Leipzig védője kiemelte, vissza kell jönniük ebből a meccsből, mert muszáj lesz jól felkészülniük a vasárnapi találkozóra.

Gulácsi Péter, aki többek között egy büntető kivédésével a magyar csapat legjobbja volt, arról beszélt, hogy a hibák minimalizálását tartották fontosnak, ehhez képest három gólt rúgattak az ellenféllel.

"Az első félidőben nem nyújtottunk válogatott szintű teljesítményt. És itt nem csak a hibákra gondolok. Elfogadhatatlanul játszottunk" - mondta önkritikusan az RB Leipzig kapusa, aki többek között a dinamika hiányát és a bátortalanságot említette. "Nem nyertünk párharcokat, egyszerűen lenyomtak minket".

    

A Bundesliga legjobb kapusának választott játékos szerint a sors fintora ugyanakkor, hogy vasárnap visszaszerezhetik a most elvesztett önbizalmat, egyúttal egy győzelemmel a második helyet is.

 

"Nem volt könnyű meccs, de nagyon jól játszottunk már a találkozó elejétől, agresszívak voltunk, letámadtuk ellenfelünket, jár a gratuláció az egész csapatnak. Nagyon könnyen szereztük két gólt, de megérdemeltük a sikert, mert sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot.

A második félidőben már nem játszottunk magas szinten, próbáltunk tartalékolni, mert három nap múlva, Wales ellen szeretnénk bebiztosítani az Európa-bajnoki részvételünket.

 

A labdarúgásban mindig benne van a pakliban a hiba, Budapesten mi követtünk el hibánkat, most az ellenfelünk. Még nincs vége a sorozatnak, remélem, Walesben is hasonló teljesítményt tudunk nyújtani – fogalmazott Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya. Ivan Rakitic szeretné kiélvezni a sikerüket. „Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Azt hiszem, hogy jól kezeltük a nyomást, ami ránk nehezedett a mérkőzés előtt. Nem volt könnyű a magyarok ellen játszani. Az első mérkőzésen kikaptunk ellenük, így jól felkészültünk és nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Nagyon boldog vagyok, hogy pályára léphettem és remélem, hogy még játszhatok a válogatottban, mindenképpen szeretném kiélvezni ezt a sikert.”

Eb2020: Marco Rossi és a süllyedő hajó - reakció - NB1.hu

Legfrissebb híreink