Lengyelországból igazolt a DAC, megműtötték a Fradi kulcsemberét

Születésnapot ünnepelt a Honvéd.

Forrás: dac1904.sk

DAC
A huszonnégy éves középpályás a krakkói Cracovia együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre.

Milan Dimun a lengyel élvonalbeli Cracovia Krakkótól igazol a DAC-ba. A Kassáról származó huszonnégy esztendős labdarúgó (szül. 1996. szeptember 19-én), aki a védekező középpályás szerepkörében futballozik, kétéves szerződést kötött klubunkkal.

Az egykori szlovák utánpótlás-válogatott játékos a kassai MFK neveltje. A keletiek színeiben a 2014/15-ös szezonban 15 mérkőzésen az élvonalban is pályára lépett, ezeken 1 gólt szerzett. A csapat a másodosztályba való adminisztrációs áthelyezése után 2015 őszén 17 mérkőzésen szerzett 5 találatával bizonyította, hogy fontos tagja az együttesnek. 2016 tavaszát sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, ugyanazon év nyarán pedig a krakkói Cracovia játékosa lett. A piros-fehérek színeiben 106 találkozón lépett pályára a lengyel Ekstraklasában, 4 gólt lőve. 13 találkozót a Lengyel Kupában is abszolvált, háromszor az Európa-ligában, egyszer pedig a Szuperkupában is lehetőséget kapott. Tavaly együttesével elhódította a Lengyel Kupát, idén pedig a lengyel Szuperkupa is az övék lett – utóbbit csapatkapitányként emelhette a magasba.

„Nagyon boldog vagyok, mert Szlovákia egyik legjobb klubjába érkezem. A DAC szervezettségét tekintve magas színvonalon áll, ami az akadémiára és a stadionra is érvényes. Az első benyomásaim kiválóak, nagyon várom már az új környezet megismerését. Célom, hogy segítsek a csapatnak a legfelső helyekért folytatott harcban. Igyekezni fogok a lehető leghamarabb beilleszkedni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – jelentette ki röviddel a szerződés-aláírást követően Milan Dimun, aki a 8-as számú mezben futballozik majd sárga-kékben.

Dimun a DAC Cracovia elleni összecsapásain is pályára lépett az Európa-liga 2019/20-as kiírásának 1. előselejtezőjében. A párharc első felvonásán a 84. percben állt be a MOL Arénában, a visszavágón pedig 48 percet kapott.

„Milan egy sokoldalú középpályás, aki pont olyan futballista, mint amilyet kerestünk. Egy kiválóan mozgó középpályás, aki intenzív és agresszív a párharcokban. Ha az említett előnyöket kombináljuk a magasságával, akkor egy olyan futballistát kapunk, aki tipológiailag teljesen beleillik a Fortuna Liga fizikális jellegébe. Bízunk benne, hogy sikeres éveket tölt majd el klubunkban” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Isten hozott, Milan és sok sikert klubunk színeiben!

FERENCVÁROS
Férfi labdarúgócsapatunk középpályásának állapotáról a csapatorvos, dr. Pánics Gergely beszélt.

Sigér Dávid a Zalgiris Vilnius elleni BL-selejtezőt követően megsérült, ezért várhatóan hosszú ideig nem számíthat rá vezetőedzőnk, Peter Stöger. A magyar válogatott középpályást hétfőn megműtötték – állapotáról csapatunk vezető orvosa, dr. Pánics Gergely nyilatkozott a fradi.hu-nak.

- Hétfőn sikeresen lezajlott a műtét. Sigér Dávidnak a korábban pótolt elülső keresztszalagja elszakadt, ezt most pótolni kellett, emellett a belső oldalszalagja is megsérült, a beavatkozás során azt is rekonstruálni kellett. Dávid elhagyhatta az ellátó intézményt, ám legalább 4 hétig térdrögzítőt kell viselnie. A rehabilitáció várhatóan a varratszedés után kezdődhet el – mondta el dr. Pánics Gergely. – Sigér Dávid alapvetően jó állapotban van, ám a történtek érthetően megviselték, egy sportolónak sokszor a pszichés „sokkon” még nehezebb is túljutni, mint a fizikális panaszokon. Azonban tudjuk, hogy Dávid egy nagyon profi szemléletű labdarúgó, már a műtét előtt is tudatosan készült a beavatkozást követő rehabilitációra.

Sigér Dávidnak mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

HONVÉD
Beszámoló és fotógaléria – a Lipták Grundon emlékeztek meg a szurkolók klubunk 112. születésnapjáról


Kedd este jókora zápor zúdult a Bozsik Aréna környékére, és miközben az ugrásra kőszülő oroszlánszobrot az eső áztatta, a Lipták Grund Pubban születésnapra készülődtek a szervezők, aki hagyományteremtő eseménynek szánták a születésnapi összejövetelt.

Az ünnepelt az 1909. augusztus 3-án született, Kispesti Athletikai Club néven anyakönyvezett Budapest Honvéd volt. A hirtelen érkezett nyári zápor aztán lassan elállt, a nap újra birtokba vette az égboltot, miközben az ünneplésre érkezők az oroszlánszobor körül gyülekeztek.

A klubvezetésből többen is tiszteletüket tették, ott volt Kun Gábor ügyvezető, Gács Pál cégvezető, Azurák Csaba kommunikációs- és marketing igazgató, és a Bozsik Aréna háziasszonya Varga Zsóka. Legendáink közül Cseh András, Kovács Kálmán, Bárányos Zsolt és a profi futballtól nemrég visszavonult Djordje Kamber jelent meg a jeles eseményen.

A szurkolóink közül Koncsik Tibor elnök vezetésével a KLTE csaknem teljes vezérkara eljött, míg a legnagyobb létszámban természetesen az Északi Kanyar tagjai voltak. A megjelentek közös nevezője a 112 éves kispesti klub volt.

A megemlékezés stílszerűen 19:09-kor kezdődött, utalva a klub alapítási évére. Egy rövid beszéd – amelyet klubunk krónikása, a KLTE elnökségi tagja, Kaszás Kálmán tartott – után rázendített a szurkolók dalárdája, miközben a fanatikusok a táborból jól ismert zászlókat lengették. Közben az alkalmi cukrász Kovács Kálmán, Djordje Kamber segédcukrász segítségével felszeletelte a piros-fekete tortát. A finomságból először a gyerekek, majd a hölgyek kaptak, aki pedig esetleg nem kért a tortából, az sörrel ünnepelhetett.

A habos nedű fogyasztása közben sorra előkerültek az ünnepelttel kapcsolatos régi, vagy éppen friss történetek. Hallhattunk felejthetetlen játékosokról, parádés gólokról, kalandos túrákról, vicces és kevésbé vicces történetekről, megannyi élményről.

Jövőre veletek ugyanitt – mondta egy szurkoló búcsúzáskor.

Jövőre? Dehogy, szombaton a Hidegkuti Stadionban találkozunk – javította ki a társa.

Legfrissebb híreink