Leipzig: ha minden jól megy, ekkor mutatkozhat be Szoboszlai

A menedzsere nem akar ígérgetni.

Forrás: Réti Zsolt

Szoboszlai Dominik télen fogadta el az RB Leipzig ajánlatát. A 12-szeres válogatott futballista még nem mutatkozhatott be a német csapatban, hiszen az életét egy sérülés (szeméremcsont-gyulladás) keseríti meg. 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Szoboszlai valószínűleg májusban már a csapattársaival készülhet. Ezúttal Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás nyilatkozott az nso.hu-nak.

"Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését. Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni. Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése" - nyilatkozta Esterházy.

Az nso.hu a cikkét azzal zárja, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor Szoboszlai májusban már bajnokit játszhat a lipcsei alakulatban. Mi csak annyit tudunk ehhez hozzátenni, hogy legyen így!  

Egyébként Szoboszlai az egyéni labdás edzéseket már elkezdte néhány hete, és az mindenképpen biztató, hogy nem érez fájdalmat a 20 éves labdarúgó. Szoboszlaira ma MR-vizsgálat vár, amin kiderül, hogy a felépülés a tervek szerint halad-e.

FRISSÍTÉS:

11.52:

Leipzig: európai élcsapatok vinnék Orbánék csapattársát - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink