Kovács Zoltán elárulta, miért játszik kevesebbet Dárdai Palkó

Fejtörést okozhat nekik az Eb és az azelőtti időszak is.

Forrás: molfehervarfc.hu

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"Biztos vagyok benne, hogy a futballjáról fognak beszélni, és nem arról, hogy mi a neve” – Kovács Zoltán mondta ezt a Reggeli Startban a MOL Fehérvár FC téli igazolásáról, Dárdai Palkóról. A Vidi sportigazgatója a csapat őszi teljesítményére is kitért, és elmondta, miért okoz neki már most fejtörést a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság.

Dárdai Pál legidősebb fia, Palkó a Hertha BSC-től igazolt a Fehérvárba. Kovács Zoltán sportigazgató elmondta a játékosról: „Még nincs olyan állapotban, hogy annyi időt töltsön a pályán, amennyit a külső szemlélő elvárt volna, de nagyon becsületesen dolgozik. Jó futballistáról beszélünk, aki hamar meg fogja mutatni, hogy milyen minőséget képvisel, milyen családban nőtt fel. Azt már megmutatta, hogy milyen karakter, a játékosok nagyon gyorsan befogadták, komoly fiatalemberről van szó.” A 21 éves Dárdai Palkó, aki korábban 12 Bundesliga-meccsen lépett pályára a Herthában, a Rijeka és a Sturm elleni felkészülési mérkőzésen is játéklehetőséget kapott a Horvátországban edzőtáborozó Vidiben.

A klubvezető a csapat igazolási koncepciójáról és a visszatérőkről is beszélt: „Kovács István egyre jobban terhelhető, nincsenek panaszai, Loic Nego a hét második felében már együtt fog edzeni a csapattal, február vége felé szerintem már Evandro is játékra kész lesz. Sokat kihagytak, és nyáron lesz egy Európa-bajnokság, amelyen a magyar játékosokon kívül a külföldiek is komoly szerepet kaphatnak, a Vidi jóhírét vihetik; de nekünk lesznek addig hazai feladataink - erre is fel kell most készülnünk, úgyhogy remélhetőleg tudjuk realizálni az igazolásainkat, amiket terveztünk.”

A MOL Fehérvár FC kilenc ponttal lemaradva az NB I második helyén áll a bajnoki címvédő Ferencváros mögött, amely még egy meccsel kevesebbet is játszott a Vidinél. „Ott vagyunk stabilan a második helyen, ami nem tehet minket elégedetté, mert bajnokok szeretnénk lenni. Távolabb vagyunk a Ferencvárostól pontszámban, de csak pontszámban, mint ahogy szerettük volna, de egy percre sem adjuk fel” – mondta bizakodóan a Reggeli Startban Kovács Zoltán, aki hozzátette, hogy a csapat a Magyar Kupát is szeretné megnyerni idén."

FRISSÍTÉS, 16.54:

Dárdai parádézott, a Vidi nagyon kiütötte ellenfelét - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink