Koronavírus: totális fordulat jöhet a futballnaptárban

Legendás alelnök gondolatai.

Forrás: AC Milan

Érdekes ötlettel állt elő Adriano Galliani, a Milan korábbi alelnöke, miszerint Európának a következő két évben téltől télig kellene, hogy tartsanak a bajnokságok- dél-amerikai mintára.

Napról-napra jelennek meg újabb hírek arról, hogy mikor kezdhetik meg a topligákban a játékosok a közös edzéseket, ám még nem tűnik úgy, hogy a koronavírus-járvány egyhamar lecsengene. Ha nyáron folytatódnának a topligák, és sikeresen be tudják fejezni a szezont, akkor is ott van az a kérdés, hogy mennyire hamar lehet elkezdeni a következő szezont. Adriano Galliani, az AC Milnan korábbi alelnöke azt javasolja, hogy a következő európai idényt, a dél-amerikai bajnokságokhoz hasonlóan, kezdjék 2021 februárjában és játsszák végig az évet. Így nyilatkozott a La Gazzetta dello Sportnak:

 

“Csináljuk úgy két éven át, ahogy a dél-amerikaiak, játsszuk végig a bajnokságot szinte egész évben jövő februártól. Utána visszatérhetnénk a régi rendszerre. A következő két esztendőre ez nagyon jó megoldás lenne. Júliusban és augusztusban csodálatos esti mérkőzéseket láthatnánk, szerintem több néző követné a meccseket.  A FIFA is arrébb tolta nyárról a 2022-es világbajnokságot, ugyanezt tehetnénk jövőre az Európa-bajnoksággal és a Copa Américával is. De az is lehet, hogy az Eb ugyanúgy maradna nyáron, megszakítanánk vele a bajnokságokat.”

 

A feltevését arra alapozza a korábbi alelnök, hogy a járvány nem egyszerre fog véget érni az összes európai országban, ezért egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol egy időben tudják majd elkezdeni a következő idényt.

“Csak biztonságos körülmények között lehet visszatérni a pályára. Elképzelhető, hogy akkor is tart még a járvány, amikor a csapatok már az új idény meccseit játsszák.“

A legtöbb dél-amerikai országban az éghajlati adottságok miatt játszanak tavasztól télig, hiszen a dél féltekén nyaranta telelnek az emberek. A nyári európai focimeccsek gondolata nem ördögtől való, hiszen a Bajnokok Ligája és az Európa-liga selejtezői már június végén elkezdődnek.

FRISSÍTÉS: 20.27

Koronavírus: elszabadult indulatok - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink