Koronavírus: Marco Rossi fizetése

Megszólalt az MLSZ.

Forrás: MLSZ

A koronavírus-járvány miatt nemcsak a sztárcsapatok futballistáinak bérét csökkentik, hanem a helyi labdarúgó-szövetségek azt is vizsgálják, hogy – feladat hiányában – megéri-e fizetni az adott ország szövetségi kapitányát és stábját. Sajtóhírek szerint a magyar nemzeti csapat Nemzetek Ligája-ellenfelénél, Bulgáriánál is felmerült, hogy Georgij Dermendzsijev bérét csökkentik, míg az Egyesült Arab Emírségek mesterét, a szerb Ivan Jovanovicsot decemberi kinevezése után mérkőzés nélkül rúgták ki - írta a Blikk.

 

– Marco Rossi a családjával szűk körben, Olaszországban van. Természetesen otthon is dolgozik, készül az őszi mérkőzésekre. Rengeteg feladata van, próbálja elvégezni azon munkák jelentős részét, amelyekre az őszi, szokatlanul zsúfolt programban várhatóan nem lenne ideje. A kapitány fizetése az MLSZ-nél nem csökkent, de a járvány elleni harcban résztvevők javára – a válogatott játékosokhoz és a szövetséghez hasonlóan – ő is adakozott – mondta érdeklődésünkre Szabó Gergő, a nemzeti csapat sajtófőnöke.

 

A közelmúltban a magyar válogatott az MLSZ-szel közösen 30 millió forintos adománnyal segítette a Gyermekétkeztetési Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat és a Szent László Kórház munkáját.

Legfrissebb híreink