Koronavírus: döntöttek Dárdaiék következő három bajnokijáról

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Hertha/Facebook

A Német Labdarúgó Liga (DFL) a Hertha BSC kérésére elhalasztotta a Dárdai Pál vezette csapat következő három Bundesliga-találkozóját.

 

A mérkőzéseket a berliniek koronavírusos megbetegedései miatt nem tudják megrendezni. A Hertha vasárnap a Mainzhoz - Szalai Ádám együtteséhez - látogatott volna, majd szerdán következett volna a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg elleni hazai, jövő szombaton pedig a sereghajtó Schalke 04 elleni idegenbeli összecsapás.
    

 

Az új időpontokról a jövő héten dönt a DFL.
    
Csütörtök reggel derült ki, hogy Dárdai Pál vezetőedző, Admir Hamzagic másodedző, és a csatár Dodi Lukebakio koronavírustesztje is pozitív lett. Mindhárman tünetmentesek, és karanténba kerültek, ahogyan a kontaktszemélynek számító edző, Andreas Neuendorf is. Estére kiderült, hogy egy újabb berlini játékos, Marvin Plattenhardt is megfertőződött, ezért péntektől kéthetes karantén vár az egész csapatra és a szakmai stáb minden tagjára, de ez automatikusan meghosszabbodik, ha az elszigeteltség ideje alatt újabb pozitív esetre, vagy esetekre derül fény. Amennyiben ez bekövetkezne, a fővárosi csapat számára veszélybe kerülne a bajnokság befejezése.

Dárdaiék karanténban - NB1.hu

 

    
A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

Legfrissebb híreink