Kőkemény meccs Nagyszombatban, Giggs motivált - reakciók

Mindkét csapat maga győzelmének érzi az egy pontot.

Forrás: Facebook/Slovenský futbalový zväz

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Kucka (53.), ill. Moore (25.)
Sárga lapok: Gyömbér, Bale, Ampadu, Williams, James.
Piros lap: Gyömbér (88.)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšík – Rusnák, Boženík (86. Šafranko), Mak (79. Haraslín)
Wales: Hennessey – Roberts, Rodon, Lockyer, Davies – Allen, Ampadu (57. Morrell)– Bale, Williams (66. Wilson), James – Moore

Slovakia vs Wales

Mint arról korábban már beszámoltunk, a szlovák és a walesi válogatott fordulatos mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent Nagyszombatban, így mondhatjuk, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak továbbra is van esélye arra, hogy megszerezze a továbbjutást érő második helyet, hisz amennyiben papírforma-szerűen mindkét válogatott legyőzi Azerbajdzsánt, majd a horvátok novemberben hazai pályán is felülmúlják a szlovákokat, a záró játéknapon a Wales-Magyarország találkozó dönthetne a kijutásról.

 A lefújást követően a két szövetségi kapitány értékelte a látottakat.

Pavel Hapal (Szlovákia): "Wales mindig is nagyon nehéz ellenfél számunkra, emlékezhetünk például a 2016-os Eb-meccsre. Mi őket nagy nyomás alatt tartva, összehangolt játékkal akartunk nyerni, ők a jó védekezésekre és a sikeres kontrákra helyezték a hangsúlyt. Idegesen kezdtünk, a bekapott gól után azonban elkezdtük átvenni a kezdeményezést, ami olykor szép megmozdulásokhoz is vezetett. A félidőben nyomatékosítottam a játékosokban, hogy fokozhatjuk a sebességet és akár nyerhetünk is, de sajnos nem sikerült megszereznünk a győztes gólt. Megyünk tovább ezen az úton."

Ryan Giggs (Wales): "Ha arról kérdeznének, hogy élveztem-e a meccset: nem. Egy semleges néző számára vélhetően szórakoztató volt a találkozó, de úgy érzem, nekünk voltak nagyobb lehetőségeik. Nyomás alatt játszottunk, helyenként jól védekeztünk. Azt mondtam a fiúknak a kezdés előtt, hogy könyörtelennek kell lennünk, ezt a pontszerzés tükrében talán teljesítettük is. Ezt az egy pontot megbecsülve előre kell néznünk, hisz a csoport továbbra is nagyon nyitott. A hátralévő három mérkőzésünkön mindent ki fogunk adni magunkból." 

Szlovákia-Wales: gólok története - NB1.hu

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 6 4 1 1 13–5 +8  13
2. Szlovákia 6 3 1 2 10–8 +2  10
3. MAGYARORSZÁG 6 3 3 7–9 –2  9
4. Wales 5 2 1 2 5–5 0 7
5. Azerbajdzsán 5 1 4 5–13 –8  1

Legfrissebb híreink