KL: rémálom a Puskás Akadémiától

A játékoskeretek értéke semmit nem jelentett.

Forrás: Futbola klubs RFS

FK RFS-PUSKÁS AKADÉMIA 3-0

Hiába kétszer annyi a Puskás Akadémia játékoskeretének az értéke a Transfermarkt szerint, azt lehetett tudni, hogy nem lesz sétagalopp a felcsútiak két meccse közül az egyik sem az FK Rigas FS ellen. Arra viszont tényleg senki nem számíthatott, ami az odavágó első 24 percében történt.

Nincs mit szépíteni, rémálom volt, méghozzá a kőkemény fajtából a felcsútiak számára, méghozzá azért, mert háromgólos hátrányba kerültek. 

Már az sokkoló volt, hogy a 8. percben, Lemajics fejesének köszönhetően az első helyzetükből megszerezték a vezetést, de az végképp betett a Puskás Akadémiának, hogy 1 perccel később Kiss Tamás gólját, teljesen jogosan, les miatt nem adták meg.

Innentől kezdve nem volt megállás, legalábbis a 24. percig, amikorra már háromgólos különbség volt a két csapat között.

A szünetig kissé feljavult a felcsútiak játéka, de azért messze volt az elvárttól.

A minimum elvárttól!

Hornyák Zsolt a szünetben cserékkel igyekezett feltüzelni a csapatát, ám ez nem igazán, sőt inkább egyáltalán nem sikerült neki, de erről nem ő, hanem a játékosai tehetnek inkább.

Ez a játékrész borzalmas színvonalú volt, de a lett csapat ezért nem hibáztatható, mert már nem kellett semmit sem csinálnia.

A Vidi csúfos kiesése után a Puskás Akadémia nagyon fájó vereséget szenvedett és szinte alig maradt esélye a visszavágóra...

Pláne, hogy Stronati fejese elkerülte a bal alsó sarkot az utolsó pillanatban...

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: AZ ELMARADT EGYENLÍTÉS
Váratlanul került hátrányba a 8. percben a Puskás Akadémia, abból a szempontból mindenképpen, hogy a párharc esélyese volt. A kapott gól után 1 perccel Kiss Tamás betalált a kapuba, de sajnos lesről. És ez nagyon, de nagyon megfogta a felcsútiakat, a hazaiaknak meg szárnyakat adott.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DARKO LEMAJICS
Ő szerezte az első gólt, amivel a meccs, de inkább az egész párharc alaphangját megadta, majd magabiztosan értékesítette a 11-est is.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
8. p.:
Az első hazai támadás, az első hazai gól. Jobbról érkezett élesen a zsuga a felcsúti tizenhatoson belülre, ahol érkezett Lemajics, aki 8 méterről lefejelte a földre a labdát, ami a kapu jobb oldalába pattant. 1-0!

18. p.: Simkovics bal oldali szöglete után Freisenbichler az ötös bal sarkáról a rövid felsőbe fejelt. A védője nagyon lemaradt... 2-0!

24. p.: Simkovics bal oldali szöglete után Spandler tüntetett el egy hazai játékost az ötösnél. A védő sárgát, a hazaiak 11-est kaptak, amit Lemajics halál nyugodtan lőtt a jobb alsóba a balra vetődő Tóth Balázst becsapva. 3-0!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia 3–0 
Jurmala,  Slokas Stadion, 120 néző, Vezeti: Kikacseisvili (Gaiszonia, Elikasvili) – grúzok
FK Rigas FS:
Cerniauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins – Simkovic (Micevszki, 78.), Strumia, Sarics – Freisenbichler (Kouadio, 64.), Lemajics, Deocleciano (Rakels, 78.). Vezetőedző: Viktors Morozs
Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs (Puljic 54.)., Stronati, Joao Nunes, Spandler – Slagveer, Van Nieff – Komáromi (Baluta, a szünetben), Plsek, Kiss T. (Deutsch a szünetben) – Corbu. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Lemajics (8., 24. – a másodikat 11-esből), Freisenbichler (18.)

FRISSÍTÉS, 21.03:

KL: így lett rémálom a Puskás Akadémia meccse - videó - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink