Kiváló debütálás: megszólalt a Vidi Fradiban nevelkedő tehetsége

Gólpasszal zárta a kupameccset.

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár nagy küzdelemben tudta búcsúztatni az Újpestet a Magyar Kupában. A két csapat első meccse 0-0-s döntetlennel végződött Szegeden. A szerdai visszavágón is sokáig úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben nem dől el a továbbjutás kérdése. Aztán a 89. percben gólt ünnepelhettek a fehérvári drukkerek, Visar Musliu vette be a lila-fehérek kapuját. A találatból főszerepet vállalt a hazaiak 18 éves tehetsége, Tamás Olivér, aki szerda este debütált a MOL Fehérvár első csapatában.

Tamás a Dalnoki Akadémián, majd a Fradiban nevelkedett, a Fejér megyei klubhoz 2018 nyarán került. A labdarúgó eddigi pályafutása során a védelem tengelyében jutott szóhoz, de az újpestiek ellen a hátsó alakzat jobb oldalán kellett ellátnia a teendőket. Ez mégsem okozott neki nehézséget, hiszen az edzéseken itt igyekszik bizonyítani a szakmai stáb tagjainak.

"Nem számítottam arra, hogy kezdeni fogok, szóval igencsak meglepődtem, volt bennem egy egészséges drukk is kezdés előtt, de szerencsére nem izgultam túl a dolgot. Próbáltam higgadt maradni, hiszen tudtam, hogy a pályán kiváló labdarúgók fognak majd segíteni, akik már a kezdés előtt egy-két órával is biztattak" - fogalmazott Tamás Olivér a fehérváriak weboldalának.

Kerület-Dorog Magyar Kupa: többször is világvége lett - HELYSZÍNI RIPORT - NB1.hu

 

Tamás Olivér a gólpasszával tehát óriási szerepet vállalt abból, hogy a címvédő folytathatja a szereplését a Magyar Kupában.

"Fantasztikus érzés volt, hogy az általam megcsúsztatott labda a hosszún érkező Visar elé került, aki aztán a kapuba juttatta azt. Egyébként a második félidőben pont Visar szólt nekem, hogy majd szögletnél cseréljünk, mert addig én érkeztem a hosszú oldalon, ő meg a rövid oldalra. Tényleg nagyszerű érzés volt, hogy valamennyit én is hozzá tudtam tenni a továbbjutáshoz" - szögezte le az ifjú játékos.

A lefújás után a csapattársak sem fukarkodtak a szép jelzőkkel, amikor szóba került Tamás Olivér produkciója. Állítólag Kovács István az öltözőben külön megdicsérte a fiatal védő teljesítményét.

"Csodálatos és egyben megható érzés volt, el is érzékenyültem egy kicsit. Nagyon jólestek az elismerő szavak és a srácok gratulációi az öltözőben, de ahogy mondtam, remek labdarúgók segítettek a pályán és természetesen köszönettel tartozom a szakmai stábnak, valamint az NBIII-as együttes szakmai stábjának is, hiszen másfél évvel ezelőtt ők vezettek be a felnőtt labdarúgásba. Az út elején járok, sokat kell még tanulnom és fejlődnöm, bízom benne, hogy sok szép sikerben lesz majd részem itt a Vidiben" - mutatott rá Tamás Olivér.

Joan Carrillo legénysége a legjobb 8 között a Zalaegerszeggel mérkőzik meg.

Legfrissebb híreink