Kisvárda a brazil szappanopera méltó lezárása - ÉLETÚT

Parádés műhelyben nevelkedett a magyar kapus.

Forrás: kisvardafc.hu

A kapus és Kisvárda szó hallatán, legtöbb olvasónknak Felipe neve jut egyből eszébe. Nem elsősorban a brazil kapus kiváló teljesítménye miatt, hogy az élvonal egyik legjobbja volt a "tizenegyesölő" hórihorgas futballista, hanem a dél-amerikai szappanopera miatt is, amit a kapus saját főszereplésével alakított. 

Az latin-amerikai játékosok kapcsán nem hat újdonsággal, hogy nehezen érkeznek vissza a nyári szabadságukról, de amit a 2008-ban a Corinthiansszal élvonalbeli bajnoki címet szerző Felipe "leművelt" volt klubjával, arra nehéz jelzőket találni. 

Fogfájás, sérülés, honvágy, minden "szerepet" előhúzott a brazil, de a szakítás most már végleges, bizonyosan nem forgatnak több részt a volt kisvárdai kapus, és Révész Attila klubja között.

 

Felipe Magyarországon - a szappanopera állomásai - NB1.hu

Forrás: kisvardafc.hu A Kisvárda együtteséhez 2018-ban csatlakozott a brazil kapus Luiz Felipe, aki parádésan kezdett az akkor az NB I újoncának számító kisvárdai csapatban. Három meccsen két büntetőt is hárított a légiós és együttese legjobbja volt a bajnokságban.

 

Felipe tehát végleg távozott Szabolcsból, helyére pedig érkezett Dombó Dávid, aki most még talán ugyanannyira ismeretlen, mint korábban a brazil volt, mikor Magyarországra csöppent.

A hamarosan a 27. életévébe lépő hálóőr reméli viszont, hogy ugyanolyan sikeres lesz új klubja élén, mint Felipe volt, és jó játékával bennmaradáshoz segítheti a Kisvárdát.

Dombó Dávid Pápán született, de már fiatalon Szombathelyre került és az Illés Akadémián nevelkedett. Először csatárként szerepelt, de végül a kapuban kötött ki, és emiatt azóta is hálás a sorsnak, hiszen azon az Illés Akadémián ismerkedett a kapus poszt rejtelmeivel, ami igen sikeresen neveli ki a tehetséges kapusokat.

Sok Szombathelyen nevelkedő, fiatal kapust figyelnek az európai topligák csapatai. Nem olyan régen, Sen­kó Zsombort hívta meg a Juventus pár napos közös munkára Olaszországba, majd le is igazolta a Juve az U17-es csapatához, és nagy tehetség Hegyi Krisztián is erről az akadémiáról került a ködös Albionba, a West Ham United csapatába.

A korosztálya nagy tehetségének tartott Dombó már 16 évesen bemutatkozott a felnőttek között, ekkor a Haladás tartalékcsapatának hálóját védte az NB III-ban. Majd nem sokkal ezután, a 2011-2012-es szezonban, a kapus már lehetőséget kapott egy osztállyal feljebb, az NB II-ben is, és nyolc alkalommal az első osztályban is leülhetett a kispadra, igaz a rutinos Rózsa Dániel mögött nem jutott játéklehetőséghez.

A jó teljesítményt jutó Rózsa miatt, a több játéklehetőség reményében, kölcsönbe Vácra került az akkor 19 éves kapus, és az NB II-ben húsz bajnokin védett a 2012–2013-as szezonban.
A Haladásnál viszont ezt követően sem számítottak rá, így 2014-ben először kölcsönben az osztrák alsóbb osztályú SV Lafnitzhoz került, majd 2015 januárjában végleg távozott Szombathelyről, és az akkor másodosztályú Mezőkövesd Zsóry-hoz igazolt.

"A szombathelyi időszakomat jónak ítélem meg, hiszen az akadémiának rengeteget köszönhetek, ezáltal az ott dolgozó edzőimnek is. A felnőtt csapatnál belekóstolhattam, ha nem is NB I-es meccseken, de edzéseken, valamint Ligakupában a profik világába, amit talán most tudok kamatoztatni. Ott leginkább a második csapatban tudtam védeni, hiszen Rózsa Dániel volt a csapat első számú kapusa, mellette kevés lehetőséghez lehetett jutni a jó teljesítménye miatt." - nyilatkozta szombathelyi pályafutásáról korábban Dombó.

A nevelőklubjával való szakítás és a Mezőkövesd választása igencsak jó döntésnek bizonyult részéről, hiszen Dombó úgy ünnepelhetett feljutást a 2015–2016-os idény végén a másodosztályban, hogy 29 alkalommal az ő nevével kezdődött az összeállítás. És hogy a csapat mellett a hálóőrnek is jól ment a bajnokságban, azt a legkevesebb kapott gól bizonyítja, hiszen az egész mezőnyben a Kövesdet mattolták legkevesebbszer az ellenfelek.

A 2016–2017-es élvonalbeli szezonban kilenc alkalommal védett, először 2016. július 16-án szerepelt az első osztályban, a Gyirmót elleni 2-2 alkalmával. A következő idényben megduplázta élvonalbeli bevetései számát, a 2017-18-as évben 18-szor kezdett, és védte végig a találkozókat, majd 12 meccs jutott számára a 2018-19-es bajnokságban, de Szappanos Péter érkezésétől egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, így örömmel fogadta el 2020 januárjában a Kisvárda megkeresését, és öt mezőkövesdi év utána immár  Bódog Tamás együttesét erősíti.

Ősszel mind az öt találkozót végigvédte, Dajka László után, élvezi az új szakvezető Bódog bizalmát is a kisvárdai kapuban, és készül a piros mezesekre váró kemény sorozatra a bajnokságban. 

A 9. helyen álló csapat a következő hetekben, sorrendben a Diósgyőr, a Paks és a Debrecen csapatával találkozik majd, tehát közvetlen riválisaival mérkőzik meg, és ezek a pontszerzések akár "duplán" is számíthatnak a bajnokság hajrájában.

Ha a Kisvárda jól jön ki ebből a sorozatból, szinte biztos, hogy jövőre is az élvonalban marad. 

Dombó Dáviddal a kapuban, szappanopera nélkül.

Ennyit spórolt a Kisvárda a szavahihetetlen brazil kapusa távozásával - NB1.hu

Forrás: Az, hogy Felipe, a Kisvárda immáron volt kapusa az NB I-ben az egyik legjobb volt a posztján, mindenki láthatta. De az, ahogy bánt a kisvárdai klubbal, annak szurkolóival, az tulajdonképpen igencsak felháborító. Volt, hogy nem érkezett vissza időben a felkészülés kezdetére, fogfájásra hivatkozva, miközben Maracanában szurkolt, most télen meg azt állította elsőre, hogy felhagyna a futballal, ezért nem kíván a továbbiakban Kisvárdán maradni.

Legfrissebb híreink