Kispesti edzőkeresés: Storck fontos bejelentést tett

Tiszta vizet öntött a pohárba.

Forrás: MTI

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy a Honvéd közös megegyezéssel felbontotta Giuseppe Sannino vezetőedző szerződését. Az olasz mester munkáját ideiglenesen Pisont Isvtán vette át, de a kispesti vezetők már gőzerővel keresik Sannino végleges utódját. Arról is beszámoltunk már a weboldalunkon, hogy több név is felmerült a fővárosi csapatnál. Állítólag Horváth Ferenc mellett Bernd Storck is szerepel a kiszemeltek listáján. A német Storck a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya volt, a nemzeti együttest huszonöt meccsen irányította, a 2016-os Európa-bajnokságon is Storck vezette a magyar együttest.

Honvéd: Horváth Ferenc, Storck, Urbányi - NB1.hu

 

Storckkal a Nemzeti Sport készített egy interjút. A beszélgetés során a kispesti lehetőség is szóba került. A német mester elmondta, az interneten olvasta a hírt, de őt senki sem kereste meg a Honvédtól.

"Az interneten olvastam a Budapest Honvéd állítólagos érdeklődéséről, ám ez csak spekuláció. Tisztelem a klubot, de onnan senki sem keresett" - szögezte le Bernd Storck, aki jelenleg a belga Cercle Bruges csapatánál dolgozik.

A Bruges alakulatát októberben vette át, akkor a gárda nagyon nehéz helyzetben volt. Ám Storck munkájának köszönhetően összekapta magát a Bruges, amely bebiztosította a bentmaradást. 

"Sok részleten változtattam, elég csak a minket körülvevő környezetről beszélni. Többször beszéltem a játékosokkal, megkérdeztem őket, mit nem szeretnek az öltözőben, vagy éppen a konditeremben, mert fontos, hogy olyan közeget teremtsünk, ahova a labdarúgók örömmel járnak edzésre. Ezt követően elkezdtem a saját képemre formálni a csapatot, elmondtam, milyen játékot várok el tőlük, és meggyőztem őket, hogy ezzel elérhetjük a célunkat. Természetesen folyamatosan fejlesztettük a játékosok erőnlétét és állóképességét, egyénre szabott gyakorlatsort adtunk a labdarúgóknak, így lépegettünk előre. Fontos volt, hogy magunk mellé állítsuk a futballistákat, és megtanítsuk őket a pozitív gondolkodásra. Sose add fel! – ez volt a mottónk, és ahogy jöttek az eredmények, a játékosok hite és önbizalma is növekedett. Fantasztikus munkát végeztünk együtt" - hangsúlyozta Storck.

Látványos trükkök: így készül a Honvéd játékosa - videó - NB1.hu

 

Storck csapata a téli átigazolási szezonban Eppel Mártont is leigazolta. A magyar csatárról több pozitív dolgot is elmondott a német szakember.

"A magyar válogatottnál dolgoztam vele, a Honvédban többször láttam futballozni, Kazahsztánban jól teljesített. Télen szabadon igazolható volt, nekünk meg szükségünk volt egy klasszikus befejező csatárra. Miután beszéltünk, sikerült meggyőznöm, hogy minket válasszon. Nem is csalódtam benne, mert keményen dolgozik, jó úton jár, nem véletlen, hogy a magyar válogatottnál is szóba került a neve" - nyilatkozta Storck, aki elmondta, a magyar válogatottnak nehéz dolga lesz Bulgáriában, de lát esélyt a mieink győzelmére. Ha sikerrel vesszük a szófiai mérkőzést, akkor az Izland-Románia ütközet győztesét fogadhatnánk a Puskás Arénában. Storck szerint ha nézők előtt rendezik a találkozót, abból sokat meríthetne a magyar válogatott. Úgy érzi, a nemzeti együttesünkben jelenleg jó elegyet alkotnak a fiatal és a tapasztalt futballisták. 
 

Legfrissebb híreink