Irány Itália? Népszerű olasz klub csaphat le Szoboszlaira

Marco Rossi elmondta a véleményét.

Forrás: redbullsalzburg.at

Szoboszlai Dominik egészen elképesztő teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet szerda este. A magyar válogatott futballista csapata, a Salzburg 5-1-es győzelmet aratott a Sturm Graz otthonában. Honfitársunk három góllal járult hozzá a fölényes diadalhoz. 

Szoboszlai-parádé: ebben bízik a magyar válogatott játékos - reakció - NB1.hu

 

Szoboszlait az utóbbi hetekben több európai topbajnokságban szereplő csapattal is összeboronálták. Többek között az AC Milan, a Lazio, a Liverpool és az Arsenal érdeklődését is felkelthette a 19 esztendős labdarúgó.

Ezúttal a calcionapoli1926.it portál foglalkozott Szoboszlaival. A cikkből kiderül, hogy a Napoli is szemmel tartja a magyar játékost. Gennaro Gattuso vezetőedző olyan taktikai formációt favorizál, amely három középpályásra épül. Ebben a szisztémában Szoboszlaira is főszerep hárulhat. A Napoli egyébként jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton. 

Ungheria, il CT assicura: "Szoboszlai in Serie A diventerebbe completo"

 

Marco Rossi szövetségi kapitány úgy véli, Olaszországban sokat fejlődhetne Szoboszlai.

"Remek személyisége van, mindkét lábával ügyesen bánik a labdával, emellett jó szeme van a játékhoz. Természetesen van még lehetősége a fejlődésre, főleg védekezésben kell előrelépnie. Úgy gondolom, Olaszországban komplett futballistává válhat" - nyilatkozta Marco Rossi. Hozzátette, amennyiben Itáliában nem kapna folyamatos lehetőséget Szoboszlai, azt tanácsolná neki, hogy maradjon a Salzburgban.

Szoboszlai ebben a szezonban 33 tétmeccsen kapott bizonyítási lehetőséget az osztrák csapatában. A fellépéseit nyolc góllal és tizenegy gólpasszal zárta. Értékét a Transfermarkt 13,5 millió euróra becsüli. 

Legfrissebb híreink