Így lehet meccseket rendezni hétfőtől Magyarországon

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Hétfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések: a rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel - tájékoztatta a sportért felelős államtitkár az MTI-t.

Szabó Tünde hozzátette, a rendelet alapján mind a versenyrendszerben szervezett, mind pedig a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be. Ez alapján tehát azon közterületen megszervezett sportrendezvények - például az utcai futóversenyek, kerékpárversenyek - megtartása nem engedélyezett, ahol nincs lehetőség a nézők kizárására.
    

Elmondta azt is, hogy a rendelet a sportrendezvényeken való részvételt csupán a nézők számára tiltja meg, azokon a sportrendezvény egyéb résztvevői, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői ebben a minőségükben jelen lehetnek.
    

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni.

Győrfi Pál véleménye az NB I folytatásáról - NB1.hu

 


    
Az államtitkár kiemelte: mindeközben figyelemmel kell lenniük a veszélyhelyzethez kapcsolódó, fennálló tilalmak és korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetsége által hozott döntések és ajánlások betartására, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaira, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokra, illetve a sportlétesítmények tulajdonosai, üzemeltetői által előírtakra is - jelentette az MTI.

Az nb1.hu hozzáteszi, az MLSZ még nem tett azzal kapcsolatban hivatalos bejelentést, mikortól folytatódhatnak a bajnokságok. Korábban arról volt szó, hogy a csapatok azt jelezték, az edzésekre való engedély megadása után három hét felkészülésre lenne szükségük, de voltak olyan szakemberek, akik öt hetet javasoltak és előtte edzőmeccseket.

Ha hétfőtől számoljuk a 3 hetet, akkor legkorábban május 23-án indulhatnának be a küzdelmek (korábban az NB II és az NB III meccsei mindig másnap voltak) vagy 27-én, ami egy szerdai nap.

Mint ismeretes, ja június 13-ig nem lesznek meccsek, akkor lezárják a 2019/20-as szezont, de azt még nem tudni, hogyan.

Legfrissebb híreink